Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În 2017, 1.2 trilioane de fotografii vor fie urcate în mediul online

0

Imaginea digitală pătrunde în lifestyle-ul zilnic al oamenilor.

În 2017, 1.2 trilioane de fotografii vor fie urcate în mediul online

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, industria fotografică a luat amploare, de asemenea cea videografică, iar magia imaginii digitale captează atenția tuturor. Astfel, fotografia și videografia încep să facă parte din stilul de viață de zi cu zi al oamenilor din întreaga lume, fie că este vorba de pasiune, plăcere, sau o carieră în domeniu și artă.

Numărul de fotografii realizate în 2016, la nivel mondial, este de 1,1 trilioane. În 2017 se așteaptă ca 1.2 trilioane de fotografii să fie urcate pe internet. Aceste cifre s-au dublat în 4 ani de zile, iar creșterea anuală este de aproximativ 9%, conform InfoTrends.

Peste 300 milioane de fotografii se încarcă zilnic pe Facebook și 95 milioane pe Instagram. Cel puțin 136.000 de fotografii se postează pe Facebook la fiecare minut.

Oamenii din întreaga lume continuă să prefere camerele foto ale telefoanelor mobile când vine vorba de instantanee și fotografii pentru rețelele de socializare. Camerele digitale își găsesc totuși nișele lor, cum ar fi fotografia comercială sau capturarea momentelor importante din viață, cum ar fi căsătoria, botezul etc. Tabletele au cea mai mică pondere când vine vorba de gradul de folosire în vederea realizării de fotografii, dar sunt persoane care le preferă.

La nivel global, procentajele de fotografii realizate cu telefonul/camera foto/tabletă sunt următoarele:

2015 – 18,1% camere foto, 76,4% telefoane, 5,5% tablete
2016 – 13,4% camere foto, 81,3% telefoane, 5,3% tablete
2017 – 10,3% camere foto, 85% telefoane, 4,7% tablete
Numărul de aparate foto vândute anul acesta în România este de peste 32.000 de unități. Iar peste 4.500 de drone s-au cumpărat doar anul trecut, estimările de anul acesta fiind de creștere cu cel puțin 20%.

De ce iubim imaginea digitală (the digital imaging)?

“Fotografia este magică. Din momentul în care ne cheamă și pornim călătoria, se deshide un drum minunat, presărat cu experiențe unice. Fotografia este poate singurul domeniu și instrument care oferă acces la cunoașterea spațiului, a luminii, a timpului și oamenilor, prin emoție”, spune Vlad Eftenie.

“Întotdeauna m-a atras vizualul, iar vlogging-ul îmi permite să fiu creativă. De asemenea, prin video comunici altfel cu oamenii, poți transmite cu adevărat o emoție. Fiind femeie, beauty și fashion m-au atras întotdeauna. Deși am început strict pe beauty, cu anii și eu ca om m-am schimbat, iar acum abordez și teme precum sănătatea și călătoria”, afirmă Laura Mușuroaea.

Joi, 5 octombrie 2017, F64 îi invită pe cei pasionați de exprimarea vizuală, care își doresc să-și completeze resursele pentru a trece la nivelul următor, la conferința „F64 Photo Story. Begin your journey”. În cadrul evenimentului organizat de F64 vor avea ocazia să-i cunoască și să povestească despre fotografie, videografie și vlogging cu: Nick Driftwood (Ambasador Panasonic), Vlad Eftenie (arhitect și fotograf), Laura Mușuroaea (vlogger), Andrei Baciu (artist și fotograf) și Daniel Chindea (sociolog și fotograf).

Photo Story este un concept complex, care îmbină informația cu practica, noutățile cu experiența, dorința de inedit cu tehnicile clasice. Conferința se adresează iubitorilor de imagine și aduce în prim-plan o serie de subiecte actuale, dezbătute de unii dintre cei mai apreciați specialiști din domeniu.

De ce să fii prezent la “F64 Photo Story. Begin your journey”?

“Orice eveniment cu caracter educațional e binevenit în domeniul fotografiei. Mai cu seamă acum, când internetul abundă de materiale mediocre, produse pe bandă înspre nemurirea sufletului și creșterea numărului de like-uri. Cred cu tărie că întâlniri de genul acesta sunt o contrapondere la ușurința cu care se produce o tonă de fotografii pe secundă, imagini menite să rămână ascunse pe vecie într-o memorie de telefon. Diluarea importanței fotografiei ne afectează memoria. Un fotograf educat va pune preț pe ceea ce-i iese din mână și din suflet iar asta nu poate decât să mă bucure”, mărturisește Daniel Chindea.

“Mi-ar plăcea, pe de altă parte, ca, la sfârșit, participanții să se aleagă subit cu o poftă nebună de a fotografia și de a se minuna de harurile Fotografiei, să fie de acord (cu mine) că o imagine poate să te facă să percepi mult mai mult decât vezi la o privire adesea prea grăbită, în fine, să fie dispuși a lega mai adânc trăirile vizuale de cele ființiale în general”, spune Andrei Baciu.

Despre F64

F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: F64.ro. Cu o echipă de peste 150 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de fotografie și F64, pasionații pot urmări conturile oficiale de Facebook, Instagram și Twitter.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.