Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Împreună e posibil. Clacă în Comunitate. 22 septembrie #EDaySC2018

0

Evenimentul este dedicat iubitorilor de natură, celor ce doresc să experimenteze și să sărbătorească o zi “ în comunitate” și celor ce au initiative proprii sau ale organizației din care fac parte, de împărtășit și prezentat. Vino așadar să sărbătorim împreună Ziua Europeana a Comunitatilor Sustenabile, pe 22 septembrie, începând cu orele 10:30, în Grădina Comunitară Grădinescu din spatele magazinului Kaufland din Bucureștii Noi.


Sub sloganul “Împreună este posibil”, evenimentul este o invitație la o clacă pentru renovarea locului de joacă, apoi vom găti și vom lua prânzul împreună.
În plus, cei care au proiecte frumoase dedicate unei comunități mai sustenabile, vor avea ocazia de a le prezenta în cadrul evenimentului.

Celebrarea celei de-a doua editii a Zilei Europene a Comunităților Sustenabile (www.sustainable-communities.net) este organizată de către Asociația România în Tranziție (www.intranzitie.org), împreună cu Institutul de Cercetare in Permacultură din România (www.institutuldepermacultura.ro) și este inițiată în Europa de către reteaua europeana cu sediul în Bruxelles, ECOLISE (European Network for Community-led Initiatives on Climate Change and Sustainability – www.ecolise.eu) la a carei constituire și activități contribuim de mai bine de patru ani.

Gazda noastră este Grădina Comunitară Grădinescu situată în spatele magazinului Kaufland, Bd Bucureștii Noi nr 50 B, una din grădinile comunitare implementate în cadrul proiectului de grădinarit urban “Grădinescu” de către Institutul de Cercetare în Permacultură din România și sponsorizate de Kaufland România. Mai multe despre acest proiect citiți pe www.gradinescu.ro

România în Tranziție este cunoscută în tară prin proiectele sale “Grădina din Curtea Școlii”, “Semințe libere”, “Grădini Urbane Comunitare” și multe alte proiecte ce au in centru educația pe teme de dezvoltare durabila, antreprenoriat social, sau inovare organizationala, în general, pentru schimbare. Mai multe despre noi găsiti pe www.intranzitie.org.

INTRAREA ESTE LIBERĂ, cu înscriere și apoi confirmare.
Va rugăm completați formularul de înscriere aici:

https://docs.google.com/forms/d/17vvrkqNAsictg0RP_DiJUuNMDNXTmRoR5r_Guew5vAw

Din PROGRAM:
10:30 Inregistrarea participanților, cafeaua/ceaiul în grădină,
11:00 Împărțirea pe echipe de lucru: slefuit, lacuit, pregătit masa, altele.
13:00 Prânzul, în comunitate
15:00 Despre inițiative/proiecte
17:00 Incheierea

Despre prânz: invităm fiecare participant să aducă ceva bun, pregătit de casă, sau fructe și legume locale. Aici, la grădină. vom pregăti împreună un ceaun cu legume: yummy!

Pentru orice alte detalii ne puteți contacta la email contact@intranzitie.org sau la telefon +40742 034342.

#EdaySC #mysusscomm #TransitionRomania#KauflandSprijina #InstitutulDePermacultura

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.