Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Impact Hub Bucharest lansează programul pentru dezvoltarea afacerilor sociale Made in Social

0

O nouă abordare de business pentru companii: Social-To-Business

Impact Hub Bucharest, organizația care sprijină antreprenoriatul din România, anunță lansarea programului Made in Social, ce își propune să crească veniturile afacerilor sociale prin încheierea unor contracte social-to-business (S2B) cu o serie de companii.

Afacerile sociale sunt invitate sa se inscrie in program pana pe 10 septembrie.

Vizual_Made in Social_Impact Hub Bucharest

Afacerile sociale sunt invitate să se înscrie în program până pe 10 septembrie. 20 dintre ele, selecționate în urma unei jurizări, vor parcurge 4 etape principale de dezvoltare a produselor/serviciilor lor, care includ realizarea unor strategii de maximizare a profiturilor, vizibilitate la nivel național prin intermediul unei campanii de awareness și a unui catalog special, evenimente de networking și întâlniri dedicate cu reprezentanți cheie din companii. Selecția urmărește potențialul de dezvoltare pe o piață competitivă, impactul social, misiunea asumată de rezolvare a unei probleme dintr-o comunitate/de mediu.

“Multe dintre afacerile sociale din România au potențial de dezvoltare însă se confruntă cu lipsa unei infrastructuri, a unui cadru organizat care să le asigure competitivitatea, expunerea, și să le permită astfel creșterea veniturilor. Prin acest program ne propunem să creăm un context favorabil acestui sector prin stabilirea unui parteneriat strategic între afaceri sociale și companii. Performanța economică a unei afaceri sociale are impact și în plan social, fie că vorbim de generarea unor venituri pentru anumite categorii defavorizate, valorificarea unor resurse locale sau crearea unor servicii esențiale pentru o comunitate.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest & Impact Hub Cluj-Napoca.

Made in Social înțelege prin afacere socială orice organizație care desfășoară activități comerciale și urmărește obținerea unui profit, însă obiectivul economic este completat de un scop social, care ajută la rezolvarea unei probleme din societate.

Nu se percepe nicio taxă de înscriere sau de participare.

Pentru mai multe detalii vă rugăm accesați pagina oficială a proiectului.

Made in Social este un program realizat cu sprijinul Fundației ERSTE și în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Secţia Comercială a Ambasadei Austriei Advantage Austria și Camera de Comerț și Industrie România – Olanda și Centrade  Cheil Romania.

Impact Hub Bucharest

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 70 de orașe de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.