Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Impact Hub Bucharest atrage o investiție de 2 milioane de euro de la Autonom

0

Impact Hub Bucharest atrage un nou partener și o investiție de 2 milioane de euro de la Autonom!

Impact Hub Bucharest, organizația care susține antreprenorii și inovatorii români prin spații de coworking, birouri de echipe, evenimente și programe de accelerare, încheie procesul de redefinire a strategiei de dezvoltare început în vară prin preluarea locațiilor 3house, iar acum prin atragerea unui nou partener acționar – Autonom.

Din această toamnă, Autonom a devenit acționar în Impact Hub Bucharest, investind 2 milioane de euro sub formă de equity, scrisori de garanții bancare și linii de creditare pentru amenajările noilor spații.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 2016, în Piatra Neamț, de către Marius și Dan Ștefan. Este principalul furnizor de soluții de mobilitate din România printr-o rețea națională unică, fiind prezent și pe piețele din Ungaria și Serbia.

În vara anului 2019, Impact Hub Bucharest și 3house au fuzionat sub același brand, avându-i ca parteneri pe Oana și Vlad Craioveanu, co-fondatori ai organizației și pe Ilinca Păun, CEO The Entrepreneurship Academy. La finalul lui 2019, dupa un scurt proces de due-dilligence, Autonom s-a alăturat ca partener minoritar, cu o investiție de 2 milioane de euro.

Noua structură va presupune un rol consultativ și strategic pentru Dan și Marius Ștefan, precum și pentru Ilinca Păun, în timp ce acționariatul majoritar este deținut în continuare de Oana și Vlad Craioveanu.

Acum 8 ani, când am deschis ușile primului nostru prototip de spațiu de cowork, nu știu dacă eram foarte clari când ne gândeam la unde vom fi peste ani. Începutul a fost o perioadă în care am învățat multe despre noi ca oameni, ca antreprenori, despre business-ul de cowork, despre comunități și mai ales am învățat că dezvoltarea unui business local nu este neapărat atât de ușoră. Am pornit de la un spațiu de 50mp deschis în 2011 și astăzi am ajuns la 3 spații, cu peste 6700mp. Suntem onorați și bucuroși de încheierea acestui parteneriat și de creșterea care va urma pentru Impact Hub, alături de parteneri care știu ce înseamnă să construiești o afacere solidă și ambițioasă. Alături de Dan, Marius și Ilinca și de echipa noastră, ne propunem să ducem mai departe misiunea de a dezvolta noi medii de lucru pentru antreprenori, freelanceri, companii mai mici sau mai mari, oportunitați de dezvoltare antreprenorială precum si noi parteneriate între actori publici, privați și non-guvernamentali din industrii variate” au declarat Oana și Vlad Craioveanu, fondatori ai Impact Hub Bucharest. Investiția în Impact Hub îndeplinește cele două criterii esențiale pe care le căutăm în orice investiție:

  • Afacerea este una sustenabilă și scalabilă, cu un model de business deja confirmat;
  • Fondatorii sunt implicați, competenți și etici;

Mai mult decât atât, Impact Hub ajută la dezvoltarea mediului antreprenorial local, o direcție cheie pentru Autonom. Ne bucurăm că alături de Vlad, Oana și Ilinca avem ocazia să facem încă un pas în această direcție.” a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

Inițial am lucrat cu Vlad să punem bazele 3House, un co-work central, cool și nisat, un vis de-al meu încă de când am plecat din consultanță. Experiența pentru mine a fost frumoasă și cu foarte multe lecții. Bucuria cea mai mare la locația din Universitate a venit o dată cu primii clienți, care au fost încântați de atmosferă, de servicii și de calitatea membrilor și atunci am știut că suntem într-un moment în care clienții caută exact ce noi oferim și a meritat efortul. Fuziunea cu Impact Hub Bucharest a fost un pas natural de consolidare înainte de a semna cu Autonom, un partener ideal pentru Impact Hub și cu care suntem aliniați la nivel de valori și principii de business. Dan și Marius sunt prieteni dragi și de încredere și sunt bucuroasă să fim împreună acum investitori într-un business condus așa cum trebuie de Oana și Vlad Craioveanu. Serviciile noastre vin oportun într-un moment în care cuvintele cheie din toate întâlnirile de management sunt flexibilitate, cooperare, antreprenoriat, inovație și optimizare, iar soluțiile noastre sunt construite exact pe aceste nevoi.“ a declarat Ilinca Păun, CEO Entrepreneurship Academy.

Astăzi, Impact Hub în București a ajuns la 3 locații în puncte centrale ale Bucureștiului (Timpuri Noi, Universitate și Floreasca), ocupând acum o suprafață de 6,700 mp, traduși în: peste 250 locuri în coworking, 42 birouri de echipă, 8 săli de evenimente. De asemenea, membrii Impact Hub Universitate și Floreasca beneficiază de bistro-uri create sub conceptul dedicat de Stație de către Maidan.

Viziunea Impact Hub pentru viitor este de a crea medii de lucru complexe, unde accentul este pus pe wellbeing și tehnologie, comunități puternice pentru freelanceri, antreprenori, investitori, companii și parteneri strategici de orice dimensiune, precum și programe de accelerare și incubare și evenimente cu impact local și internațional.

Prin acest nou parteneriat, ne propunem sa deschidem noi locații in viitor, astfel încât să putem oferi membrilor noștri, indiferent de dimensiunea organizație lor, posibilitatea de “multilocation” pentru angajații lor. În același timp, vom continua să investim in echipă și cultura internă a organizației, bazată pe autonomie și învățare continuă, urmând ca pe parcursul anului 2020 să lansăm și primele proiecte publice de educație adresate celor care vor sa devină practicieni în dezvoltare și administrare de comunități.

Impact Hub Bucharest rămâne o organizație locală, afiliată la o rețea internațională, astfel încât membrii Impact Hub Bucharest primesc access la o rețea globala cu peste 110 locații pe întreg globul. Mai multe detalii despre oportunitățile oferite dar și despre modalitățile de a deveni membru Impact Hub sunt disponibile pe https://impacthub.ro.

Despre Autonom

Autonom este o companie cu capital 100% românesc și cu o rețea națională unică: 44 de agenții în 33 de orașe în România, Ungaria și Serbia. Compania a fost pornită în 2006, în Piatra Neamț și în prezent, este un jucător în top 5, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.

Autonom oferă soluții moderne de mobilitate pentru companii si persoane fizice: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet managment, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate din România, în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborativ și pentru echipe în 3 spații din capitală, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu spații de cowork și comunități de business și antreprenoriat în peste 110 de locații de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.