Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IMAGINE PEOPLE: creează tot ce îți imaginezi!

0

Am stat de vorbă zilele acestea cu Răzvan și Cristina  Ropotan, inițiatorii Imagine People – platformă de servicii pentru comunități. Am aflat că ceea ce ne propun ei este o alternativă la serviciile existente deja pe piață într-o manieră de realizare specifică, unică și irepetabilă. Sub dictonul lor un pic mai personal.

Pentru început – ce este Imagine People?

Deși a trecut prin mai multe etape, Imagine People a fost și este o provocare lansată la nivel individual și comunitar. Pe lângă servicii proprii de fotografie de eveniment și de produs, grafică, ateliere sau spectacole avem și multe alte inițiative: proiecte culturale, recenzii, recomandări. În principiu propunem un salt al modului în care percepem lucrurile, care să implice curiozitate și dorința de a da și a primi ceva. Hai, deci, să ne imaginăm lumea așa cum este (zâmbește) plină de emoții, păreri, idei, informații și servicii.

logo imagine people patrat pngImagine People este un work-in-progress. Este un laborator în care imaginația e cea mai importantă latură. Acest simplu exercițiu ne face să re-evaluăm modalități pe promovare a produselor, a serviciilor sau a evenimentelor, și să creăm noi înșine produse, servicii și evenimente. Mai pe scurt facem tot ce e posibil să se facă, dar în măsura în care deservește scopul nostru. Și asta întotdeauna lângă cei care ni se alătură la drum. Noi nu avem clienți – avem parteneri și prieteni. Imagine People este, dacă doriți, o agenție de publicitate – dat fiind serviciile pe care noi le putem oferi, dar una atipică, un pic mai personală. O agenție de publicitate care se desfășoară la tine în bucătărie și care folosește ca ingredient principal imaginația: a noastră și a partenerului nostru.

De ce imaginație?

Pentru că este o alternativă. Nu la felul în care sunt lucrurile, ci la felul în care ne-am obișnuit cu ele. Cred că prin imaginație ne eliberăm de propriile preconcepții.

Pentru că cele mai mari descoperiri au avut legătură cu imaginația. Spațiul-timp al lui Einstein, iau un oarecare exemplu, a pornit de la un simplu exercițiu de imaginație: dacă ar exista o mașină care circulă mai repede decât lumina? Restul a contat foarte puțin, a fost deducție. Imaginația este o dimensiune adăugată nouă, care credem noi, ne îmbogățește și e la fel de reală ca și realitatea percepută.

Atunci, de ce oameni?

Pentru că este singura resursă reală pe care noi o avem. Toate celelalte sunt niște iluzii: petrolul, plantele, animalele, solul. În adevăr, ele nu ne aparțin. Oamenii sunt o resursă inepuizabilă de idei, concepte. Nu cred că suntem buricul târgului, dar e  fascinantă lumea noastră și cum funcționează ea. Mulți oameni cred în mod abuziv că resursele noastre sunt minereurile, mediul și de aceea îl exploatează, dar de fapt ele doar ne satisfac niște nevoi. În adevăr ceea ce ne aparține este opera lui Shakespeare.

Imagine People vorbește în primul rând despre experiența de a fi om. Cu tot ce presupune ea și mai ales de a fi un om între oameni, cu tot ce presupune asta.

Și mai concret, care  sunt proiectele la care lucrați acum?

Ultimul proiect lansat este postIt drama, un grup de facebook  în care un el și o ea imaginari poartă o conversație imaginată prin intermediul participanților care duc povestea mai departe.

Un alt proiect la care ne pregătim de ceva vreme să lucrăm este un film documentar București: oameni care are ca temă comunitățile din București și cum schimbă ele fața și mentaliatatea metropolei.

omul cu imaginatiaDe asemenea, bilunar ne-am propus să susținem câte un proiect cultural sau social în mod aprofundat. Mergem, studiem, intervievăm și apoi îi promovăm ca parteneri de drum.

De curând am demarat și Bazarul de cărți pentru rozătoare : apucă-te de (re)citit cărțile.

Altfel, clasicile Vorbitorium – atelier de public speaking și dezvoltare personală, grafică, fotografie și mai nou și site-uri.

Deși e variat ce propunem pe noi ne interesează să fim sinceri în tot ceea ce facem. Noi nu concurăm cu Grafitti BBdo sau cu fotografii de nunți. E clar că ceea ce facem noi este o abordare umană și personală a serviciilor care deja există pe piață. Putem face orice, credem asta. Noi ne imaginăm și apoi dacă ne place ce vedem acolo – facem.

(râde)De aceea chemați-ne la nunta voastră doar dacă doriți niște fotografii atipice de nuntă pe care să le gândim împreună.

Proiectul nostru principal este implicarea. Pasiunea ne dă atu-ul de a produce servicii unice, irepetabile. Pentru că se transformă în funcție de ceea ce ne dorim noi împreună cu ce doresc cei care ne contactează.

(râde) Ca în orice relație.

Și cum vă pot contacta oamenii ca să imaginați împreună?

Avem un site: imaginepeople.ro , o pagină de facebook: www.facebook.com/imagiNatia  și acolo oricine poate găsi modalități de a ne contacta.

Un gând de încheiere ?

Suntem disponibili și asta ne dorim și pe viitor. Disponibilitatea înseamnă deschidere, cercetare, gândire laterală: nu refuzăm că există întotdeauna alte modalități de a face un lucru. Ceea ce e important este să fie consistent ca mesaj.

Sau de început (râde). „Louie, i think this is the begining of a beautiful friendship”, vorba filmului.

imaginatia

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.