Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Imaginatia si educatia au fost in centrul atentiei pe Strada Copiilor, editia a doua

0

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a organizat in perioada 23-29 septembrie 2012 editia a doua a proiectului Strada Copiilor, in cadrul festivalului cultural in aer liber Strada de C’Arte. Timp de o saptamana, echipa IMDD i-a intampinat pe copii cu ateliere inedite (imprimare pe material textile, modelaj in lut, pictura, colaj, desen, lectura), lansarea CDului Doinei Lavric- “Povesti din Bucovina” si dezbaterea “Educatie la firul ierbii” –editia a IV-a. Pe tot parcursul evenimentului s-a desfasurat campania de donare de carti “Fiecare copil merita sa citeasca- Doneaza o carte!”. Printre personalitatile prezente la Strada Copiilor s-au aflat: Grigore Lese, Iulia Gorneanu, Luminița Tucă, Virgil Parghel, Giulian Dumitriu, Alexandra Buduru, Georgiana Tudor si multi altii. Accesul la toate activitățile din program a fost gratuit. Peste 1000 de copii si parinti au luat parte la activitatile de pe Strada Copiilor.

Strada Boteanu s-a transformat in Strada Copiilor, oferindu-le celor mici si celor mari o alternativa educativa la petrecera timpului liber impreuna. Astfel, Strada Copiilor a debutat cu o serie de ateliere aparte: modelaj în lut – coordonat de sculptorul Giulian Dumitriu, imprimare pe materiale textile – coordonat de Alexandra Buduru  și Georgiana Tudor- absolvente UNARTE- Facultatea de Arte Decorative si Design,  colaj – coordonat de pictorul Virgil Parghel, desen și pictura. Toti participanti au fost recompensati cu premii si diplome.

Anul acesta, alaturi de activitatile de mai sus, IMDD a  organizat si o serie de evenimente:

  • Lansarea CD-ului Doinei Lavric,”Povești din Bucovina”. Doina Lavric, interpretă de muzică tradiţională, a adus prin cantec si versuri traditionale lumea povestilor din Bucovina mai aproape de tinerii spectatori. Invitatul special al lansarii a fost Grigore Leșe. Acesta le-a subliniat celor prezenti: “Când punem muzica pe CD, ea moare pentru o clipă. Noi nu interpretăm muzica, nu o ʽtraducemʼ, ci o citim“, ulterior oferindu-i un dar de suflet Doinei Lavric: „Zisul meu e cântare și vreau sa îi fac un dar Doinei, pe care o rog să păstreze cântecul.
  • Lectura la iarba verde. Timp de doua ore, cei mici, dar si cei mari au putut asculta si reasculta povestile copilariei, in lectura Luminitei Tuca, editor Jurnalul National.
  • Campania “Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”. Anul acesta Strada Copiilor a fost si gazda casutei de donatii, parte a campaniei de donare de carti initiate de IMDD. . In perioada festivalului, s-au strans peste 1000 de carti, oferite deopotriva de copii care au fost la evenimente, dar si de personalitati publice, librarii, organizatii etc. Biblioteca Central Universitara ”Carol I” si Librariile Carturesti s-au alaturat campaniei. Toate cartile stranse vor fi donate catre doua organizatii nonguvernamentale: Asociatia Sfantul Stelian si o organizatie pe care prietenii IMDD de pe Facebook au propus-o.
  • Dezbaterea Educatie la firul ierbii, editia a IV-a, cu tema “Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam? “. Tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani au putut intra in dialog cu Liviu Mihaiu – Presedinte Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Robert Marin – Arhitect, Raul Pop – Director de programe Ecoteca si Andreea Stoiciu – Director IMDD. Moderatorul evenimentului a fost Conf. Univ. Dr. Mireille Radoi, Director General Biblioteca Central Universitara “Carol I”.  Dezbaterea a adus in centrul discutiei importanta implicarii fiecaruia in protejarea mediului, a educatiei pentru mediu, modalitati simple de a deveni mai responsabili fata de societate, arhitectura urbana, rolul institutiilor in gestionarea activitatilor daunatoare etc.

Informații și detalii despre program și despre derularea activităților pot fi regăsite pe www.stradadecarte.ro și www.imdd.ro, dar și pe Facebook, pe  http://www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila.

Istoric Strada Copiilor

Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă a organizat în perioada 17/18 – 23/24 septembrie 2011 Strada Copiilor, în cadrul celui mai mare festival cultural în aer liber, Strada De C’Arte, organizat de Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”. În perioada menționată, strada C.A. Rosetti a fost închisă pentru trafic și deschisă copiilor și părinților, care s-au putut implica în ateliere și concursuri de desen, pictură, scriere creativă, modelaj din plastilină și desen pe tricouri. Toate creațiile copiilor au fost recompensate cu premii și multă veselie.

Strada Copiilor a fost un eveniment de succes, care a adus în același loc câteva sute de copii și părinți doritori să petreacă timpul în aer liber, într-un mod creativ și plin de surprize. Primele două zile au fost marcate de atelierele și concursurile de desen, pictură și scriere creativă, având drept teme “Care este personajul tău preferat?“ și “Care este locul de joacă preferat?”. Răspunsurile și creațiile micilor artiști au fost pe cât de pline de imaginație, pe atât de artistic realizate. Nici părinții și bunicii nu au fost uitați, ei putând să se înscrie la concursul pe echipe și să realizeze împreună cu cei mici desene și picturi pe panouri.

Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie  la firul ierbii”  etc.

Sponsori ai evenimentului Strada de C’Arte:Orange, UniCredit Țiriac Bank, eMAG, Carpatcement, EximBank.

Promovat de: Radio Guerilla, RomâniaTV.

Parteneri strategici:Primăria Municipiului București, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Tecon, Tiger Security, Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România.

Parteneri media:24 FUN, Antonescu PR&Consulting, 360 Revolution, Agenția de Carte, Metropotam.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.