Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iluzionistul Andrei Gîrjob dă startul campaniei #daruiestemagie

0

Timp de cinci zile, începând de astăzi, 7 decembrie, magicianul Andrei Gîrjob va susține spectacole de magie în fundații și asociații precum Asociația Carusel, Asociația Maia, Centrul Pinocchio Sectorul 1 și Fundația Hospice Casa Speranței.

Cover-Magician

Magicianul Andrei Gîrjob începe luni, 7 decembrie, o adevărată expediție magică. Încrezător în puterea sărbătorilor de iarnă, dar mai ales în puterile lui, artistul și-a propus să aducă magia în viețile celor mai puțin norocoși dintre noi. Și pentru că nu toți ne vom petrece Crăciunul în sânul familiei, Andrei Gîrjob se duce direct în casele de copii, în asociațiile și organizațiile care se ocupă de reintegrarea oamenilor în societate și la spectacole caritabile cu un scop clar: să-i facă să creadă în magie din nou.

“Pentru mine, Crăciun înseamnă familie și magia din jurul ei. Mai mult, îmi dau seama că o parte din magie stă chiar în faptul că ești parte dintr-o familie. Această idee, împreună cu dorința ca ceea ce fac să schimbe în bine, măcar un pic, viețile celor din jurul meu, au stat la baza acestui proiect. O săptămână în care, zi de zi, mă duc către cei mai puțin norocoși dintre noi și îi bucur așa cum știu mai bine. Dacă este ceva care lipsește din viețile acestor copii, adolescenți, adulți pierduți pe drumuri greșite este nevoia de a crede din nou în magie”, a spus magicianul Andrei Gîrjob.

“Am făcut din magie meseria mea. De-a lungul anilor, am provocat diverse reacții și am surprins oamenii în moduri în care nu credeau că pot exista. Dar acum nimic nu m-ar împlini mai mult decât să văd bucuria în ochii copiilor și a bătrânilor, gândul că pot să le alin singurătatea sau, măcar, să le îndulcesc viața pentru o oră. Avem nevoie să ne implicăm, așa cum putem, în viețile celor din jurul nostru și să nu fim nepăsători la lipsurile lor. Această săptămână marchează începutul unor proiecte asemănătoare, în care sper să atrag cât mai mulți oameni, ca mine și ca tine. Fiecare are ceva de oferit, fiecare poate ajuta în felul lui. Lumea noastră nu devine mai bună de una singură”, spune Andrei Gîrjob.

Cu toate că nu este magicianul clasic cu joben și frac negru, Andrei Gîrjob este convins de puterea tipului de entertainment pe care îl practică. A căutat și a găsit locuri în care, timp de o săptămână, să meargă și să susțină spectacole de magie pentru cei care au nevoie de puțină bucurie în viața lor.

Astăzi, 7 decembrie, după apariția sa la matinalul Neața cu Răzvan și Dani, magicianul Andrei Gîrjob se îndreaptă către primul loc care va beneficia de un spectacol de magie close-up, la Asociația Carusel, unde va susține primul spectacol caritabil de magia din seria #daruiestemagie.

Program #daruiestemagie

  • Luni, 7 decembrie, Asociația Carusel, la ora 12. Carusel luptă propune îmbunătățirea calității vieții persoanelor care provin din medii dezavantajate socio-economic și a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare și excluziune socială.
  • Marți, 8 decembrie, Asociația Maia, la ora 15. Înființată în 2002, răspunde nevoilor grupurilor dezavantajate, atât prin soluţii punctuale cât și prin inițiative pe termen lung, sustenabile. Asociația a dezvoltat și un palier de lucru în domeniul cultural și educațional, astfel că, împreună cu partenerii săi, organizează și susține proiecte culturale de promovare și diseminare a artei și culturii românești contemporane și proiecte de educație non-formală.
  • Miercuri, 9 decembrie, Racing Pub, ora 20.30 – Spectacol caritabil cu strângere de fonduri pentru o familie fără venituri, dar cu 5 copii.
  • Joi, 10 decembrie, Asociația Maia, la Centrul Pinocchio Sectorul 1, ora 13.
  • Vineri, 11 decembrie, Fundația Hospice Casa Speranței, ora 16.30.

 

www.andreigirjob.ro

Pagina oficiala de Facebook

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.