IKEA Foundation și UNHCR lansează a doua ediție a campaniei „O viață mai bună pentru refugiați”

0

Campania „O viaţă mai bună pentru refugiaţi” (“Brighter Lives for Refugees”), iniţiată de IKEA Foundation și Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), revine în magazinul IKEA din București de la 1 Februarie 2015. Pentru fiecare LEDARE (bec LED) achiziționat din magazinele IKEA din toată lumea în perioada 1 februarie – 28 martie, IKEA Foundation donează 1 euro pentru a ajuta UNHCR să transforme taberele de refugiaţi în locuri mai sigure pentru familiile care locuiesc acolo.

În prezent, aproximativ 13 milioane de refugiaţi se află în grija UNHCR, iar jumătate dintre aceștia sunt copii. Pentru toţi refugiaţii care trăiesc în tabere, mijloacele de trai, activităţile sociale şi educaţionale se opresc de obicei la apusul soarelui din cauza lipsei surselor de lumină. Datorită campaniei „O viaţă mai bună pentru refugiaţi”, mulţi dintre ei beneficiază acum de iluminare şi soluţii energetice.

O viata mai buna pentru refugiati_3

Campania, lansată în 2014, a contribuit la strângerea a 7,7 milioane de Euro cu ajutorul angajaţilor şi clienţilor companiei IKEA.

O parte din donația de anul trecut a fost folosită pentru a ajuta peste 11.000 de refugiaţi sirieni care trăiesc în tabăra de refugiaţi Azraq din Iordania. Aceștia au primit lămpi pe bază de energie solară ce pot fi folosite ca surse de lumină, astfel încât familiile să îşi poată desfăşura activităţile de zi cu zi. În plus, lămpile îi ajută pe copii să poată învăţa după lăsarea întunericului și să obțină rezultate mai bune la şcoală. Luminile stradale şi lămpile cu energie solară le permit adulţilor să lucreze, iar familiilor să se întâlnească și după apus.

„În ultimul an a fost înregistrată o creştere dramatică a numărului oamenilor aflați în căutare de refugiu, ceea ce a condus la un nivel care nu a mai fost atins de la al doilea război mondial. Ajutorul venit din partea IKEA Foundation prin campania „O viaţă mai bună pentru refugiaţi” a avut un impact major în îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru refugiaţi”, declară António Guterres, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați.

„Credem că fiecare copil merită un loc pe care să îl poată numi acasă. În fiecare an, milioane de copii pierd aproape totul din cauza dezastrelor naturale sau conflictelor, iar multe familii caută refugiu în taberele de refugiați pentru a se bucura de o locuinţă, hrană şi apă potabilă. Colaborarea noastră cu UNHCR are ca scop susținerea comunităților care se află în căutarea unui refugiu, iar în cadrul programelor ne concentrăm pe calitatea adăposturilor, îngrijire şi educaţie”, a afirmat  Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează