Îi sprijinim să meargă la școală și în 2015!

0

La începutul lunii iulie, Fundația Motivation România și DB Schenker Logistics România au făcut valuri pentru a doua oară în cadrul Swimathon București, pentru ca opt copii utilizatori de scaune rulante din regiunea București-Ilfov să poată ajunge la școală și în 2015!

Echipa Motivation a numărat nici mai mult, nici mai puţin de 13 înotători. Alături de reprezentanţii DB Schenker Logistics România am avut în rândul înotătorilor atât trei persoane din comunitate (doi copii campioni naţionali la polo şi o persoană direct implicată în lucrul cu persoanele cu dizabilităţi), cât şi trei reprezentanţi Motivation, utilizatori de scaune rulante. Prin efortul înotătorilor, dar și al echipei lor numeroase de susținători, Fundaţia Motivation a reuşit să strângă până în momentul acesta suma de 12.388 RON, din cei 13.000 RON stabiliţi ca obiectiv. Banii colectaţi vor asigura transportul şcolar gratuit pentru cei opt copii din cadrul proiectului, pentru șase luni.
11221994_917893761586027_780472017877790638_n

11541987_888976894483006_3521744327085000792_n

Conform legii 448/2006, până la 31 decembrie 2010, toate spaţiile publice şi vehiculele de transport public din România trebuiau să fie accesibilizate. Astăzi, la 4 ani de la trecerea datei limită, persoanele în scaun rulant sunt nevoite să facă faţă unui spaţiu bucureştean neadaptat nevoilor acestora. Bordurile mult prea înalte, trotuarele înguste şi pline de obstacole sau mijloacele de transport în comun lipsite de minime dotări de accesibilitate sunt doar câteva dintre elementele care fac dificilă deplasarea persoanelor în scaun rulant.
În plus, datele UNICEF arată că pentru copiii cu dizabilităţi, incidenţa neşcolarizării şi a abandonului timpuriu este de 7 ori mai mare, respectiv de 2 ori mai mare față de populaţia generală. Lipsa accesibilității spațiului public este unul dintre factorii importanți care influențează aceste cifre.
Motivation a găsit o soluție inovatoare pentru a veni în întâmpinarea acestei probleme prin dezvoltarea unui serviciu de transport adaptat pentru utilizatorii de scaune rulante. Acoperirea costurilor necesare funcționării, cum ar fi alimentarea cu combustibil şi salariul șoferului, se face cu sprijinul comunității.

Pentru cei care vor să susțină în continuare acest proiect, donațiile pe platforma http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/ sunt deschise în continuare până pe data de 31 iulie.

Inițiativa participării la Swimathon face parte dintr-un proiect mai amplu, ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, proiect susținut prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Activitățile proiectului se implementează în regiunea București-Ilfov, în perioada 1 martie 2014-30 aprilie 2016.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită a peste 12.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Cu șase sucursale și peste 60 de puncte de lucru în toate regiunile țării, DB Schenker Logistics este furnizorul numărul unu de transport și logistică din România. Compania oferă o gamă completă de servicii de transport terestru și logistică, operațiuni de transport aerian și maritim, alături de servicii vamale pe tot cuprinsul țării, dar și operațiuni portuare în propriul terminal, având în același timp sprijinul unei rețele internaționale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.