Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Igienizare in parcul IOR din Bucuresti, moment de inspiratie pentru Primaria Sectorului 3

0

sursa: comunicat de presa Grupul civic “Cetățean Sector 3”

Grupul civic “Cetățean Sector 3” a anunțat în urmă cu doua săptămâni o acțiune de strangere a gunoaielor din parcul I.O.R. Actiunea a fost gândită ca reacție la lipsa de ecologizare a acestui parc și acumularea unei cantități considerabile de deșeuri.

Acțiunea a fost stabilita pentru duminică, 22 martie (detalii aici)

Cu o zi înainte, pe 21 martie, domnul primar Robert Negoiță a publicat pe Facebook (pagina personală) imagini de la o acțiune de ecologizare în parcul I.O.R, acțiune întreprinsă cu voluntari.

Astfel că grupul de acțiune civică Cetățean Sectorul 3 anunță dublul succes al acțiunii lor de duminică:

a) pe de o parte a inspirat primarul în a întreprinde o acțiune aproximativa fișei lui de post și a purces în a igieniza (parțial) zona, in loc sa dea amenzile de rigoare proprietarului,

b) igienizarea totală, în cadrul acțiunii de duminică, cetățenii strângând gunoiul rămas în urma curățeniei organizate de domnul Primar.

Astfel că dorim să transmitem dlui. Primar Robert Negoiță:

  1. există o lungă listă de dorințe cu privire la ceea ce grupul civic își dorește de la administrația publică locală. Având în vedere că domnul primar ne-a dovedit cu ocazia copierii acțiunii că ne urmărește discuțiile și ințiativele, îl încurajăm să ducă la îndeplinire și restul de proiecte care, din păcate, nu țin de posibilitățile noastre de implementare (ex: desființarea bordurilor roz, deja deteriorate; reînverzirea zonelor afectate de lucrările de asfaltare/ instalare bordure; redarea spatiului de pamant, nu beton, necesar radacinilor copacilor pentru sustinere si hranire; oprirea toaletarii neconforme a copacilor aducerea zonelor din parcurile Titanii si Gh Petrascu in stadiul dinaintea betonarii; reamenajarea salii din parcul Titanii; stoparea comasarii scolilor si  redarea spatiului necesar procesului de invatamant; construirea celor 4.000 de locuinte sociale promise in campania electorala etc );

  1. să respecte dreptul de proprietate: dl. Robert Negoiță a preluat o poza, lâudând inițiativa cetățenilor. Cu toate acestea, nu a menționat sursa fotografiei. Considerăm că este importantă menționarea inițiatorilor acțiunii de duminică, în contextul în care grupul s-a născut ca reacție la modelul de proastă administrare a domeniului public din Sectorul 3.

În final ne manifestăm și noi dorința de a colabora cu Primăria Sector 3, în interes public, prin proiecte care vizează creșterea calității vieții pentru cetățenii din Sector. Așteptăm de mai bine de doi ani de mandat astfel de acțiuni, însă constatăm că majoritatea demersurilor sunt fie acțiuni de imagine ale domnului Primar, fie proiecte nocive pentru cetățeni.

„Cetățean Sector 3” este un grup de inițiativă civică ai cărui membri, cetățeni contribuabili,  se implica activ în viața civică din sectorul 3 al Bucureștiului, pentru bunăstarea comunității.

png;base646ad0286d4cccde30

Grupul civic „Cetatean Sector 3”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.