„Identitatea mea ca designer este aceasta influenta din costumul traditional, respectiv arta traditionala” (Andra Clitan)

0

Sambata, 18 iunie 2011, incepand de la 18.00 la Mansarda Carturesti  Verona, Asociatia REPER21 impreuna cu alte sase asociatii, universitati, firme si institutii publice din Europa lanseaza un concept vestimentar ce nu dezbraca Oamenii si Natura!

Avem placerea sa-ti prezentam o parte din designerii care isi prezinta colectiile la acest eveniment intr-o serie de mini – interviuri.  Andra Clitan impartaseste cu noi gandurile ei despre design, despre cariera in Romania si nu numai…

  • Cine esti? Ce te reprezinta?

Eu am inceput destul de devreme cu proiectul Chi&Etic, insa, din pacate, nu am avut pe urma foarte mult timp sa ma mai implic si imi pare foarte rau ca s-a intamplat asa. Au aparut altele si uite asa. Oricum, identitatea mea ca designer este aceasta influenta din costumul traditional, respectiv arta traditionala. Imi place sa preiau si sa reinterpretez intr-o maniera foarte actuala fie elemente decorative traditionale, fie cromatica, materiale sau metode de lucru folosite din vechi timpuri. Ca urmare, asta am incercat sa aduc si in acest proiect, asa cum m-am implicat si in conceperea schitelor artistice / de idee.

  • De ce moda? De ce (moda) responsabila?

Moda este alegerea mea inca de la o varsta foarte frageda si ador ceea ce fac. Intotdeauna am avut o preferinta pentru materiale naturale, asa cum gasesc foarte interesant sa reinterpretez obiecte vestimentare vechi.

  • Ce e special la designul romanesc?

La designerii romani nu este absolut nimic special, dimpotriva; si spun asta in general, referindu-ma la moda romaneasca nu la designeri in special. Din pacate – nu avem o traditie in acest domeniu si ca urmare, majoritate o fac dupa cum cred ca este bine pentru ei, pentru piata romaneasca, si asta facem toti, nu prea avem de ales in conditiile date

  • Ce te-a atras si motivat sa te implici in proiectul Chic & Ethic?

Ceea ce m-a atras foarte tare pentru inceput au fost oamenii implicati, pe urma afland mai multe despre proiect latura responsabila, unde m-am regasit foarte tare ca persoana si sigur ca si designer.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează