Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Identitatea mea ca designer este aceasta influenta din costumul traditional, respectiv arta traditionala” (Andra Clitan)

0

Sambata, 18 iunie 2011, incepand de la 18.00 la Mansarda Carturesti  Verona, Asociatia REPER21 impreuna cu alte sase asociatii, universitati, firme si institutii publice din Europa lanseaza un concept vestimentar ce nu dezbraca Oamenii si Natura!

Avem placerea sa-ti prezentam o parte din designerii care isi prezinta colectiile la acest eveniment intr-o serie de mini – interviuri.  Andra Clitan impartaseste cu noi gandurile ei despre design, despre cariera in Romania si nu numai…

  • Cine esti? Ce te reprezinta?

Eu am inceput destul de devreme cu proiectul Chi&Etic, insa, din pacate, nu am avut pe urma foarte mult timp sa ma mai implic si imi pare foarte rau ca s-a intamplat asa. Au aparut altele si uite asa. Oricum, identitatea mea ca designer este aceasta influenta din costumul traditional, respectiv arta traditionala. Imi place sa preiau si sa reinterpretez intr-o maniera foarte actuala fie elemente decorative traditionale, fie cromatica, materiale sau metode de lucru folosite din vechi timpuri. Ca urmare, asta am incercat sa aduc si in acest proiect, asa cum m-am implicat si in conceperea schitelor artistice / de idee.

  • De ce moda? De ce (moda) responsabila?

Moda este alegerea mea inca de la o varsta foarte frageda si ador ceea ce fac. Intotdeauna am avut o preferinta pentru materiale naturale, asa cum gasesc foarte interesant sa reinterpretez obiecte vestimentare vechi.

  • Ce e special la designul romanesc?

La designerii romani nu este absolut nimic special, dimpotriva; si spun asta in general, referindu-ma la moda romaneasca nu la designeri in special. Din pacate – nu avem o traditie in acest domeniu si ca urmare, majoritate o fac dupa cum cred ca este bine pentru ei, pentru piata romaneasca, si asta facem toti, nu prea avem de ales in conditiile date

  • Ce te-a atras si motivat sa te implici in proiectul Chic & Ethic?

Ceea ce m-a atras foarte tare pentru inceput au fost oamenii implicati, pe urma afland mai multe despre proiect latura responsabila, unde m-am regasit foarte tare ca persoana si sigur ca si designer.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.