Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Idei si experiente noi la Fundatia Calea Victoriei in septembrie

0

Cum se scrie un film? Ce este o constelatie? Cum invat sa pictez in Aquarela sau Cum imi construiesc brandul personal? Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care Fundatia Calea Victoriei va invita sa aflati raspunsul in cadrul atelierelor pe care le-a pregatit pentru luna septembrie.

colaj fundatie

Ne intoarcem din vacanta la activitatile obisnuite, insa nu trebuie sa uitam de pasiunile si dezvoltarea noastra personala. La Fundatia Calea Victoriei, continuam sa descoperim lucruri interesante din domenii fascinante: istoria artei, cinematografie, teatru, filozofie, astronomie sau pictura, sa cunoastem oameni inteligenti si sa ne relaxam facand ceea ce ne place. 

Din 4 septembrie, Maria Balan, artist plastic, ne propune un Atelier de pictura in Aquarela – cinci intalniri pline de expresivitate, culori, trairi, pe parcursul carora ne vom familiariza cu tehnica aquarelei.

De la Anda Cruceanu, regizor si scenarist, aflam cum se scrie un scenariu de film, pas cu pas, de la idee la poveste si personaje. La curs vor fi vizionate si analizate secvente din filme, vom afla si exersa reguli esentiale de scriere si vom intelege care este deosebirea dintre a scrie literatura si a scrie un scenariu. Atelierul de scenaristica va incepe marti, 3 septembrie si va avea sase intalniri, cu frecventa saptamanala.

Aflam cum sa ne imbunatatim imaginea cu ajutorul Iuliei Bertea, la atelierul Branding personal – strategii si tactici pentru succes in cariera ce va incepe miercuri, 4 septembrie. Atelierul isi propune sa ofere o serie de informatii concrete si instrumente functionale pentru persoanele care doresc sa-si recalibreze imaginea.

Atelierul practic de machiaj coordonat de Suzana Visan, make-up artist se adreseaza domnisoarelor si doamnelor care vor sa invete sa isi sublinieze trasaturile si sa isi puna in valoare farmecul personal prin machiaj, rapid si usor, adecvat tipologiei si fizionomiei. Un machiaj reusit nu reprezinta o masca, ci un accesoriu care te pune in valoare, aflam din 2 septembrie.

V-ati intrebat vreodata cum se orientau, cu ajutorul stelelor, calatorii si aventurierii din vremurile in care nu exista GPS? Astronomul Adrian Sonka incepe din 5 septembrie Introducere in astronomie – Curs de orientare pe cer. Impreuna cu el vom descoperi ce inseamna, de fapt, o constelatie, vom invata cum sa urmarim miscarea corpurilor ceresti, vom face observatii astronomice si ne vom familiariza cu instrumentele astronomice.

Atelierele fundatiei se deruleaza intr-o frumoasa casa de pe Popa Soare 40, in zona Pache Protopopescu, pe una din strazile preferate ale lui Mircea Eliade.

La finalul intalnirilor, participantii pot beneficia, la cerere, de certificate de participare care atesta cunostintele si abilitatile dobandite la cursuri.

Programul complet pentru luna septembrie poate fi citit aici: www.fundatiacaleavictoriei.ro/2011/program-cursuri-si-evenimente/

 

Pentru mai multe detalii si informatii puteti vizita site-ul fundatiei noastre: /www.fundatiacaleavictoriei.ro/ sau puteti suna la mobil: 0723 167 892 si telefon fix: 021-321.30.22

Daca doriti sa vedeti programul atelierelor pentru copii va invitam sa vizitati:

/www.scoaladeartesimaniere.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.