Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Idei de crowdfunding de succes sau cum să finanțezi un proiect independent

0

Finanțarea proiectelor independente este, de cele mai multe ori, o provocare. Ceea ce puțini români știu este faptul că banii necesari implementării unei idei pot veni chiar de la societate, prin platformele de crowdfunding. Acestea reunesc oameni cu visuri comune care contribuie la subvenționarea unor proiecte pe gustul lor. Despre asta și cum să ai succes în strângerea de fonduri vor vorbi miercuri, 3 decembrie, oamenii care și-au împlinit visul cu ajutorul comunităților online.

Unde? La conferința „Crowdfundingul în România anilor 2014-2015”, care va avea loc la Connect Hub, în București.

Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului activitatea de pe platformele de crowdfunding, în contextul actual. Managerii unor proiecte românești finanțate prin crowdfunding și chiar fondatorii unor astfel de website-uri vin să vorbească deschis despre această modalitate eficientă, dar mai puțin cunoscută de către români, de a strânge fonduri pentru proiecte independente.

Speakerii conferinței „Crowdfundingul în România anilor 2014-2015” vor fi:

  • Irina Caraivan, membru fondator al platformei românești de crowdfunding www.we-are-here.ro. Ea va împărtăși din experiența creării site-ului și va vorbi despre succesul în obținerea unei finanțări.
  • Cristian Diaconescu le va povesti celor prezenți cum a reușit să convingă peste 1600 de oameni să doneze mai mult de 28.000 de lire sterline pentru realizarea unui joc pentru PC, 100% românesc.
  • Mihai Iordache, saxofonist român de jazz și funk, a reușit să obțină banii necesari înregistrării și producerii albumului „Garden Beast” cu ajutorul platformei we-are-here.ro.
  • Ariel Constantinof, bloggerul român care a lansat o carte cu banii obținuți astfel.
  • Florin Grozea, artist și antreprenor online, care se află în plin proces de concepere a unui proiect prin care dorește să îi uimească pe membrii platformei americane de crowdfunding, Kickstarter.
  • Denisa Iordache, PR & Advertising Manager AVON România și Moldova este totodată și coordonatorul primei platforme AVON de crowdfunding din lume, doneazacuavon.ro.

La fel ca în cazul unui nou business, gândirea unui proiect independent presupune efectuarea mai multor studii și realizarea unui plan de investiții. Mai multe lămuriri asupra acestui proces ne va aduce  Daniel Szekely, Head of SME Unit, Banca Transilvania.

Așadar, sfârșitul lunii noiembrie aduce cu sine un eveniment inedit dedicat mediului digital: conferința „Crowdfundingul în România anilor 2014-2015”. Dedicată în exclusivitate proiectelor românești care au aplicat cu succes această modalitate de a obține fonduri, conferința îi va reuni pe cei interesați miercuri, 3 decembrie, la Connect Hub pe Bulevardul Dacia nr.99, etaj 4 (Bucuresti).

Evenimentul se află la prima ediție și este organizată de Hit Yourself Consulting. Participarea este gratuită și poate fi confirmată pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/725658107510591/.

Afis conferinta Crowdfunding in Romania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.