Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ideas, Debate, Exchange, Education 9-16 Mai, Bucureşti

0

 I. D. E. E.

Ideas, Debate, Exchange, Education

9-16 Mai, Bucureşti

Workshop internaţional organizat de Asociaţia Quantic, împreună cu Centrul de Teatru Educaţional Replika, Gazeta de Artă Politică, Grenzenlos e.V. şi alte grupuri de acţiune din România şi Germania.

 idee4 beta1

  • Peste 30 de activişti, lucrători de tineret, persoane dedicate educaţiei participative pentru solidaritate
  • 8 zile de dezbateri, schimb de experienţă şi de metode educaţionale emancipatoare
  • Lansarea unei reţele internaţionale online pentru idei, dezbateri, schimb de experienţă în domeniul educaţiei pentru solidaritate

 

Grup facebook: www.facebook.com/groups/907029362673764

Pe parcursul zilelor de workshop, ne vom întâlni cu profesori, elevi/e, studenţi/e la pedagogie, educatori/e non-formali, persoane implicate în politici educaţionale. Astfel, vom împărtăşi din experienţa noastră de lucru în proiecte educaţionale şi de tineret; vom analiza modul în care rasismul, migraţia şi graniţele, istoriile marginalizate şi nespunse (ale minorităţilor, ale sclavilor, ale săracilor, ale femeilor, ale copiilor şi tinerilor, ale victimelor Holocaustului) afectează procesele educaţionale, în şcoli şi universităţi; vom căuta şi discuta soluţii.

Scopul acestor activităţi este de a construi împreună o reţea internaţională de colaborare pe termen lung, care să îi susţină pe lucrătorii de tineret şi pe profesorii din şcoli dedicaţi educaţiei pentru solidaritate şi justiţie socială.

Vă invităm la evenimentele publice din cadrul workshopului:

Sâmbătă, 9 mai, ora 19.00, la Centrul Claca, vom discuta despre migraţie, muncă şi justiţie socială.

Luni, 11 mai, ora 18.30, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, vom discuta despre manuale şcolare şi inegalitate de gen.

Joi, 14 mai, ora 18.00, la Şcoala nr 136, vom discuta despre experienţa de colaborare a educatorilor non-formali cu sistemul de educaţie formală şi cum ar putea fi îmbunătăţită această colaborare.

De asemenea, sâmbătă, 16 mai, vom face un tur alternativ de oraş, în locurile marcate de lupte pentru drepturi egale şi justiţie socială, şi câteva evenimente în aer liber, la final de workshop.

Discuţiile vor avea loc în limba engleză, cu traducere parţială (consecutivă) în limba română.

www.facebook.com/asociatia.quantic

artapolitica.ro

www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational

centrulclaca.wordpress.com

Proiectul IDEE este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus+.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.