Ideas, Debate, Exchange, Education 9-16 Mai, Bucureşti

0

 I. D. E. E.

Ideas, Debate, Exchange, Education

9-16 Mai, Bucureşti

Workshop internaţional organizat de Asociaţia Quantic, împreună cu Centrul de Teatru Educaţional Replika, Gazeta de Artă Politică, Grenzenlos e.V. şi alte grupuri de acţiune din România şi Germania.

 idee4 beta1

  • Peste 30 de activişti, lucrători de tineret, persoane dedicate educaţiei participative pentru solidaritate
  • 8 zile de dezbateri, schimb de experienţă şi de metode educaţionale emancipatoare
  • Lansarea unei reţele internaţionale online pentru idei, dezbateri, schimb de experienţă în domeniul educaţiei pentru solidaritate

 

Grup facebook: www.facebook.com/groups/907029362673764

Pe parcursul zilelor de workshop, ne vom întâlni cu profesori, elevi/e, studenţi/e la pedagogie, educatori/e non-formali, persoane implicate în politici educaţionale. Astfel, vom împărtăşi din experienţa noastră de lucru în proiecte educaţionale şi de tineret; vom analiza modul în care rasismul, migraţia şi graniţele, istoriile marginalizate şi nespunse (ale minorităţilor, ale sclavilor, ale săracilor, ale femeilor, ale copiilor şi tinerilor, ale victimelor Holocaustului) afectează procesele educaţionale, în şcoli şi universităţi; vom căuta şi discuta soluţii.

Scopul acestor activităţi este de a construi împreună o reţea internaţională de colaborare pe termen lung, care să îi susţină pe lucrătorii de tineret şi pe profesorii din şcoli dedicaţi educaţiei pentru solidaritate şi justiţie socială.

Vă invităm la evenimentele publice din cadrul workshopului:

Sâmbătă, 9 mai, ora 19.00, la Centrul Claca, vom discuta despre migraţie, muncă şi justiţie socială.

Luni, 11 mai, ora 18.30, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, vom discuta despre manuale şcolare şi inegalitate de gen.

Joi, 14 mai, ora 18.00, la Şcoala nr 136, vom discuta despre experienţa de colaborare a educatorilor non-formali cu sistemul de educaţie formală şi cum ar putea fi îmbunătăţită această colaborare.

De asemenea, sâmbătă, 16 mai, vom face un tur alternativ de oraş, în locurile marcate de lupte pentru drepturi egale şi justiţie socială, şi câteva evenimente în aer liber, la final de workshop.

Discuţiile vor avea loc în limba engleză, cu traducere parţială (consecutivă) în limba română.

www.facebook.com/asociatia.quantic

artapolitica.ro

www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational

centrulclaca.wordpress.com

Proiectul IDEE este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus+.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează