Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ICR la targul international de carte Gaudeamus Bucuresti, 25-29 noiembrie 2009

0

Institutul Cultural Român va fi prezent la Târgul internaţional de carte Gaudeamus 2009, desfăşurat în perioada 25-29 noiembrie la Romexpo (Pavilionul Central), cu o ofertă care cuprinde peste 150 de titluri, cele mai recente ediţii ale prestigioasei reviste Lettre Internationale (ediţia română), un colocviu despre traducerea literară şi două lansări.

Joi, 26 noiembrie, în Sala Cupola, între orele 15.00 şi 19.00, va avea colocviul „Traducerea literară – între creativitate şi inovare“, organizat de Centrul Naţional al Cărţii în parteneriat cu Radio România. La lucrări sunt invitaţi editori, scriitori şi traducători români şi străini: Gabriela Adameşteanu, Dan Lungu, Rodica Binder, Anita Bernacchia, Mauro Barindi, Cezar Paul-Bădescu, Fanny Chartres, Ana-Maria Sandu, Mara Chiriţescu, Florin Bican (program ataşat).

12Vineri, 27 noiembrie, ora 18.00, la standul ICR (nivel 4.50, nr.139), va fi lansat volumul bilingv Rumänien hinter den Lidern / România dincolo de pleoape (poeme), de Matthias Buth. Alături de autor, vor vorbi Anni-Lorei Mainka, Robert Schwartz, Emil Hurezeanu şi Ana Blandiana.

Tot aici, sâmbătă, 28 noiembrie, ora 15.00, va fi lansat albumul colectiv Studiul 3. PROLOG, coordonat de Constantin Flondor. Prezintă scriitorul Livius Ciocârlie şi pictorul Mihai Sârbulescu.

Detalii despre volumele lansate: www.icr.ro

La standul ICR se va acorda o reducere de 35% pentru fiecare carte cumpărată. Cititorii LETTRE Internationale vor primi, la trei ediţii achiziţionate, un număr gratuit (în limita stocului disponibil) şi vor beneficia, de asemenea, de o ofertă specială de abonare.

PROGRAM COLOCVIU

14:30 – 15:00 Înregistrarea participanţilor
15:00 – 15:20 Cuvânt de bun-venit adresat de organizatori şi de preşedintele de onoare al
Târgului Gaudeamus pentru Ziua traducerii

Sesiune de comunicări
Moderator: dr. Rodica Binder, Deutsche Welle

15:20 – 16:15 Modul 1 : Aspecte creatoare în dialogul intercultural
Creativitate şi traducere literară
Anita Bernacchia, Mauro Barindi şi Cezar Paul Bădescu
Fanny Chartres şi Ana-Maria Sandu
discuţii

16:15 – 16:30 pauză

16:30 – 17:15 Modul 2 – Creativitate şi medii de comunicare
Gabriela Adameşteanu – Traducătorii: schimbul de generaţii
Dan Lungu – Creativitate şi schimbare identitară
discuţii

17:15 – 17:30 pauză

17:30 – 18:30 Modul 3 : Traducerea în era globalizării şi proprietatea intelectuală
Mara Chiriţescu – Istorici români in versiune italiană
Florin Bican – Patru ani ai programului ICR pentru traducători literari
discuţii

18:30 – 19:00 Concluzii
Închiderea lucrărilor.

www.icr.ro

Detalii despre Târgul Gaudeamus şi pe site-ul oficial gaudeamus.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.