IAȘI, CLUJ, BUCUREȘTI: Apel înscriere la Training-uri ARCADIA: Anul European pentru Dezvoltare

0

Toamna vine cu invitatia de a va inscrie la noile training-uri organizate de ARCADIA in contextul Anului European pentru Dezvoltare 2015. Daca esti curios/curioasa de ce 2015 este un an important la nivel international si ai vrea sa stii mai multe despre agenda de dezvoltare post-2015, te asteptam cu drag la unul dintre training-urile derulate in septembrie-octombrie la Iasi, Cluj si Bucuresti.

arcadia

Sesiunile de training pentru profesioniștii din mediul ONG și mass-media se deruleaza ca parte a proiectului “Informatie multiplicata, un plus de impact”, implementat de ARCADIA cu sprijinul MAE și în parteneriat cu UNDP. Acestea oferă o privire de ansamblu asupra obiectivelor de dezvoltare internațională conform agendei post-2015 și pun la dispoziția participanților instrumente și materiale care pot fi utilizate ulterior pentru diseminare la nivelul societății civile și mass-media.

Calendar sesiuni de formare:

30 sept-1 oct – Iași (pentru regiunea Nord-Est)

2-3 octombrie – Cluj (pentru regiunea Nord-Vest)

5-6 octombrie – București

Cine poate participa?

Reprezentanti ai societății civile și mass-media din România.

Ce ne propunem prin aceste training-uri:

Ne dorim ca participanții selectați șă fie interesați în a promova domeniul dezvoltării internaționale în rândul publicului larg din România. Astfel că, în urma trainingului, vor fi capabili să înțeleagă tendințele actuale în dezvoltarea internațională, vor cunoaște dimensiunile principale ale dezvoltării durabile și vor explora modalități de integrare a tematicilor și principiilor acestora în activitatea lor profesională. În plus, se va acorda o atenție particulară schimbului de experiență și stabilirii de noi contacte profesionale bazate pe arii comune de interes, integrând tematicile educatiei pentru dezvoltare durabilă.

De aceea, invităm atât profesioniști cu experiență, cât și profesioniști aflați la primele contacte cu domeniul dezvoltării internaționale să ia parte la sesiunile de formare. Pe baza informațiilor acumulate și a parteneriatelor inițiate, participanții vor avea de organizatactivități concrete de diseminare și informare, implementate în mediul lor profesional până la 17 octombrie (folosind instrumente de lucru adaptate domeniului profesional al fiecărui participant: activități, dezbateri, articole, bloguri, proiecții, expoziții etc.). În pregătirea și derularea acestor activități vor avea la dispoziție sprijinul echipei de proiect ARCADIA.

Participarea la training este gratuită, iar înregistrarea participanților se face prin completarea formularului de inscriere, până la data de 20 septembrie.

2

Acest proiect face parte din planul național de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) și este finanțat de Comisia Europeană și de Ministerul Afacerilor Externe al României. Organizația ARCADIA este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a poziției Uniunii Europene.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.