Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iasi, Cluj, Brasov, Bucuresti: Lansare sezon toamna StudentObike

0

Studiez, deci pedalez

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea in Bucuresti si in orasele din tara a celei de-a doua editii a StudentObike, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Astfel, incepand din 23 septembrie, sezonul de toamna 2013 StudentObike isi va relua programul la Iasi, Cluj si Brasov, iar in Bucuresti, deschiderea se va face astazi, 24 septembrie.

Studentii din Brasov vor putea sa inchirieze bicicletele galbene de la centrul aflat in Complexul Memorandului, cei din Cluj vor gasi biciclete StudentObike la centrul de inchiriere din Compexul Hasdeu, iar la Iasi, la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii.

In Bucuresti, bicicletele pot fi inchiriate de studenti de la centrele aflate la ASE – Piata Romana, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie.

,,Programul StudentObike  promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor StudentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

 

„Asteptam studentii din cele patru orase sa inceapa anul universitar in forta si cu multa energie. Bicicletele StudentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare! Ne bucuram sa anuntam faptul ca anul acesta, in primele trei luni de functionare, am inregistrat 18.300 de inchirieri StudentObike, in crestere de la un an la altul”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

 

 StudentObike

Despre StudentObike:

StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sase centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

StudentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 300 de biciclete: 150 de biciclete in Bucuresti, 50 in Brasov, 50 in Cluj-Napoca si 50 de biciclete in Iasi.

Bicicletele vor putea fi folosite atat in campusul universitar cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre Raiffeisen Bank :

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 525 de agentii in toata tara care deserves aproximativ 2 milioane client persoane fizice, 105.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.