Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Internațională Autism București 2017: Autism de la A la Z

0

Informația înseamnă putere, iar autismul reprezintă o problemă emergentă a societății în care trăim – aceste două ideii stau la baza evenimentul organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, pe data de 27-29 octombrie în București, la Rin Grand Hotel, Conferința Internațională Autism București 2017 ( IACB 2017).

18034145_1915735265373970_9175124899728019653_n

Evenimentul se adresează atât specialiștilor din domeniu, cât și părințior copiilor cu autism. În cadrul conferinței se vor discuta teme ce au la bază atât cercetare științifică, cât și experințe din practica terapeutică. De asemenea, aducerea în prim plan a unor situații reale de familie reprezintă un plus pentru părinții prezenți, pentru aflarea unor moduri noi de gestionare a dificultăților cu care aceștia se pot confrunta acasă.

Ce aduce nou IACB2017 ?

În primul rând, o abordarea pluridisciplinară a autismului, prin participarea unei game variate de specialiști: terapeuți, educatori, medici, sociologi, dar și reprezentanți din cadrul Ministerului Educației și Sănătății. Dintre invitați îi amintim pe: Daniela Gavankar, psiholog specialist, analist comportamental, consutant ABA, președinte Asociația pentru Interevenție Terapeutică în Autism; Gina Davies, logoped și specialist în autism. A lucrat în domeniul nevoilor educaționale apeciale ca logoped de peste 20 de ani, atât în mediul clinic, cât și în cel educațional ți familial; Gabriela Vilhelmsen (Negoescu), psihopedagog și consilier la Centrul Pedagogic Arstad, sub egida serviciului Psihologic și Pedagogic din Bergen, Norvegia; Dominica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, fondatoarea Mind Education Health; Dana Horodețchi, părinte, cadru didactic, fondator Învățăm cu pictograme; Mădălina Potoroacă, medic primar psihiatrie pediatrică.

În al doilea rând, vor exista paneluri sub forma unor discuții directe între specialiști și participanții din sală. Aceștia din urmă vor putea pune întrebări și să discute diferite aspecte ale temelor prezentate.

Autismul este o provocare, iar de cele mai multe ori este însoțit de afecțiuni conexe. În cadrul IACB 2017, acest subiect va fi dezbătut de către specialiștii participanți. Așadar, în al treilea rând, cei prezenți vor putea afla informații despre tot ceea ce înseamnă autism, efecțiuni conexe, intergrarea copilului în societate și ariile afectate.

Evenimentul își propune să aducă în prim plan nevoile familiei copilului cu autism și să aducă o clarificaree părinților cu privire la diagnostic, forme de terapie și răspunsul la întrebările pe care aceștia le au.

Conferința Internațională Autism București 2017 este organizată de Asociația pentru Intervenție terapeutică în Autism, organizație înființată în decembrie 2008 cu scopul de a oferi servicii complete copiilor cu tulburări din spectrul autist și famiilor acestora.

Pentru mai multe informații legate de IACB 2017 vă rugăm să accesați linkul https://www.iacb.ro/ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.