Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hotelurile grupului Accor din Romania sarbatoresc Ziua Pamantului

0

Saptamana aceasta, in 22 aprilie, peste 1 miliard de oameni din intreaga lume marcheaza Ziua Pamantului – cel mai mare si cel mai cunoscut eveniment mondial pentru protectia mediului. Declarata sarbatoare oficiala a planetei Pamant in 2009 de catre Organizația Națiunilor Unite, ziua de 22 aprilie declanseaza in fiecare an mii de actiuni individuale sau institutionale pentru un viitor mai curat și mai verde.

Ca in fiecare an, grupul AccorHotels, unul dintre cei mai mari operatori hotelieri din lume, organizeaza diverse actiuni de mediu in toate cele 92 tari in care activeaza, si in care sunt implicati 190.000 de angajati din 3.900 de hoteluri.

Caravana Ecotic

In fiecare tara, angajatii Accorhotels participa la actiuni de reimpadurire, de ecologizare sau colectare de deseuri.

Colectare de deseuri electronice in 22 aprilie la Ibis Gara de Nord : premii in hotelurile grupului

In Romania, grupul Accor opereaza in Bucuresti, Constanta si Sibiu 7 hoteluri de 4 si 3 stele: Pullman, Novotel, Mercure si Ibis. Anul acesta de Ziua Pamantului, AccorHotels Romania va organiza o actiune de colectare de deseuri si echipamente electrice si electronice. Impreuna cu ONG-urile partenere, Ateliere fara frontiere si Ecotic, grupul Accor instaleaza un punct de colectare a deseurilor electronice in parcarea hotelului Ibis Bucuresti Gara de Nord din Calea Grivitei nr 143.

Pot fi aduse, intre orele 10 :30-20 :00, echipamente electrice si electronice de orice tip, aparate electrocasnice, dar si baterii uzate. La colectarea de deseuri sunt invitati sa participe nu doar angajatii, clientii sau partenerii grupului, dar si toti locuitorii din Bucuresti. Acestia vor putea castiga la tombola Zilei Pamantului premii foarte tentante oferite de hotelurile Accor din Romania. Astfel, participantii isi pot transforma echipamentele electronice stricate sau bateriile uzate, din deseuri inutile, in weekend-uri cu cazare gratuita la Ibis in Sibiu, Constanta si Bucuresti, sau in invitatii la restaurantele de la Ibis, Novotel, Mercure si Pullman.

De asemeni, pe 22 aprilie, in parcarea de la Ibis Gara de Nord va fi deschisa publicului si caravana mobila Ecotic, expozitie cu rol educativ despre reciclare. Caravana Ecotic expune 10 echipamente dezasamblate : monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucarie si fier de calcat. Pe 3 monitoare LCD din interiorul caravanei ruleaza o animatie cu informatii esentiale despre reciclarea electronicelor, despre continutul de substante periculoase al acestora, dar si despre modalitatile de reutilizare a deseurilor ca materii prime secundare. Elevii scolilor bucurestene sunt invitati sa viziteze cravana Ecotic in 22 aprilie la Ibis Gara de Nord, in cadrul saptamanii Scoala Altfel.

« AccorHotels Romania si hotelurile membre Ibis, Novotel, Mercure si Pullman invita toti bucurestenii sa participe la aceasta actiune. Ziua Pamantului este cea mai intensa campanie civica din lume, iar grupul Accor o marcheaza in fiecare an. Pentru regenerarea ecosistemelor am plantat in anii trecuti, in Romania peste 1.5 milioane de copaci. In acest an, lansam o noua directie de actiune prin colectarea a cat mai multe deseuri si le multumim pentru sustinere tuturor oaspetilor, colaboratorilor si bucurestenilor », a declarat Calin Ile, coordonator CSR al Accor Hotels Romania.

www.twitter.com/accorhotelsgroup | www.accorhotels-group.com
www.accorhotels.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.