Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HOSPICE Casa Speranței anunță continuarea proiectului The Charity Shop împreună cu Băcănia Veche și Globalworth

0

La trei ani de la debut, proiectul The Charity Shop – Băcănia Veche, în beneficiul HOSPICE Casa Speranței, intră într-o nouă fază, în care 9% din încasări vor fi direcționate pentru îngrijirea persoanelor care suferă de boli incurabile. The Charity Shop este deținută de către Marius Tudosiei și funcționează în Complexul Upground de pe Strada Fabrica de Glucoză nr. 9B.

Charity Shop 2

„Modelul de mecanism de lucru pe care îl derulăm împreună cu HOSPICE Casa Speranței ar trebui să fie replicat ori de câte ori cineva – companie sau antreprenor – ar simți că este posibil. Pentru că este unul perfect funcțional, corect și echilibrat. Am început acum trei ani donând un procent mai mic din venituri (nu din profit), de doar 6%, pentru că, într-o primă fază, ești apăsat de acoperirea investiției și de frământările (costurile) lansării unui proiect. Procentul a crescut anual: la 7% în al doilea an, apoi la 8% pentru anul trei și a ajuns acum la ultima treaptă – 9% din toate încasările noastre din Băcănia Veche The Charity Shop” declară Marius Tudosiei, proprietar al Băcăniei Vechi.

„Pentru noi este o ‘colaborare de suflet’ la care ținem mult și o prețuim cu atât mai mult cu cât știm exact că banii pe care îi trimitem periodic către fundație sunt folosiți într-un scop mai mult decât nobil. Vedem proiectele, vedem rezultatele, iar asta ne face să tragem și mai mult. Succesul înregistrat de The Charity Shop este nu doar al nostru, ci și al tuturor pacienților HOSPICE”, a continuat el.

Proiectul The Charity Shop Băcănia Veche in benefit of HOSPICE Casa Speranței a pornit în urmă cu trei ani, la sfârșitul lunii mai 2013, fiind o premieră în România și având drept scop susținerea serviciilor de îngrijire paliativă acordate de fundație copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.