Hope Concert 2015, un spectacol de muzică clasică, jazz și street art în beneficiul copiilor aflați în pericol de abandon

0

Pe 18 martie, Ateneul Român va fi centrul generozității: Hope and Homes for  Children România organizează cea de-a treia ediție a concertului caritabil dedicat copiilor fără familie sau aflați în pericol de abandon.

Hope Concert_afis

Hope Concert continuă tradiția Galelor Twin Art din 2013 și 2014, sub numele speranței, cea care stă la baza filosofiei Hope and Homes for Children. Acum 16 ani, când am început lucrul în România, peste 100.000 de copii erau institutionalizați și doar speranța că fiecare copil merită o casă și o familie ne-a călăuzit către rezultatul de astăzi, în care doar 8.000 de copii se mai află în instituțiile statului.

Ediția din această primăvară se anunță a fi o călătorie impresionantă de la jazz la muzică clasică, pusă în scenă cu maiestrie de artiști consacrați precum: violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareț, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian și Nadia Trohin, percuționistul Zoli Toth și actrița Ana Pepine, cu participarea extraordinară a sopranei Irina Iordăchescu. Gazda serii va fi, și în acest an, jurnalista Amalia Enache, care sprijină Hope and Homes for Children de mai bine de 5 ani, în calitate de ambasador.

Arta este mediul cel mai potrivit pentru propagarea ideilor generoase și pentru a aduce oamenii împreună. Anul acesta, arta stradală se alătură, pentru prima dată, muzicii clasice și jazz-ului. În fața Ateneului va avea loc un “live street art performance” realizat de cei de la Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai cunoscuți realizatori de graffiti din România.

De-a lungul timpului, zeci de personalități ale lumii culturale românești s-au alăturat visului Hope and Homes for Children, de a oferi fiecărui copil o casă și o familie. Pe 18 martie vă invităm la un eveniment al speranței și generozității, prin care să continuăm împreună drumul deschis de Hope and Homes for Children, acum 16 ani.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Filarmonica George Enescu.

Biletele la Hope Concert se pot achiziționa de pe Bilete.ro, ove.ro sau direct de pe site-ul www.hopeconcert.org.

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.

http://www.hhc.ro/

Organizatori: Hope and Homes for Children România, Quartz Media Production, Filarmonica George Enescu

Partener principal: Pro TV

Co-producători: Radio România Cultural, Radio România Muzical

Eveniment susținut de: Adevărul Financiar, FIVE’S, Asociația Somelierilor din România

Parteneri proiect: BRD Groupe Société Générale, Kaufland, Arval

Parteneri media: Etiquette, Cariere, Cațavencii, Igloo, Observatorul Cultural, HotNews, Business Review, Revista 22, Q Magazine, Șapte Seri, 121.ro, Acasă, Casa Mea, Onlinegallery, Actualitatea Muzicală, 4arte, Dela0, LiterNet, CSRmedia, mihaelaivan.ro, Senso TV, Social Responsibility Magazine, Societate și cultură, The Art of Living, Think Outside The Box, Totul despre mame, WebCultura, Qbebe, Ziare.com, Graphic Front

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.