Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hope and Homes for Children România i-a sărbătorit pe copiii de la Centrul Pinocchio cu muzică, dans și pizza

0

1 iunie a fost o zi specială și plină de bucurie pentru cei 33 de copii de la Centrul de Plasament Pinocchio din sectorul 3 al Capitalei. Cei mici au sărbătorit Ziua Copilului în ritm de dans, cu muzică, pizza, baloane și limonadă, alături de echipa și voluntarii Hope and Homes for Children România.

_MG_1619

Credit Mihai Vasilescu

Anda Dimitriu, finalistă la Vocea României, a cântant pentru copii și i-a antrenat la dans, iar micuții au fost foarte încântați și au participat cu mare bucurie la programul artistic. Nu este pentru prima oară când talentata cântăreață se implică în activitățile fundației Hope and Homes for Children România: pe 17 mai ea a alergat la Semimaratonul București în TEAM HOPE, echipa organizației, alături de alți trei concurenți de la Vocea României.

Cei mici s-au jucat cu zeci de baloane albastre, au dansat și au cântant, iar la final au servit Hope Pizza – o pizza specială, creată după o rețetă aleasă de ei în colaborare cu un restaurant din București. Această pizza este inclusă în meniul restaurantului, iar o parte din profitul obținut prin vânzarea produsului este donat către Hope and Homes for Children România.

Centrul de Plasament Pinocchio, alături de centrul Crinul Alb sunt ultimele centre de tip clasic care mai funcționează în sectorul 3 din București. Ele se află pe lista centrelor care vor fi desființate cu ajutorul Hope and Homes for Children, copiii urmând să fie mutați în case de tip familial sau reintegrați în familiile naturale, acolo unde este posibil.

În prezent, în România mai sunt 166 de centre de stat de tip vechi în care se află instituționalizați peste 8.000 de copii. Obiectivul Hope and Homes for Children România este ca până în 2020 să contribuie la închiderea tuturor centrelor de plasament de tip vechi din România și să asigure reformarea sistemului de protecție a copilului la nivel național.

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.700 de copii au fost scoşi din instituţii; 21.344 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 715 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi 6.545 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 30.134 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. http://www.hhc.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.