Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Holcim România sprijină dezvoltarea profesională a elevilor în cadrul unui proiect desfășurat la nivelul Colegiilor Tehnice

0

Holcim România sprijină dezvoltarea profesională a elevilor în cadrul unui proiect desfășurat la nivelul Colegiilor Tehnice din București

holcim

Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, implementează la București un program prin care susține dezvoltarea profesională a elevilor din Colegiile Tehnice din capitală.

Programul este dezvoltat în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din București, în calitate de coordonator al proiectului, și a fost demarat, sub forma actuală, la începutul anului școlar 2014-2015.

Prin acest program, 24 de elevi din clasele IX-XII și cinci profesori din cinci Colegii Tehnice din Capitală – Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Colegiul “Mihai Bravu”, Colegiul Tehnic “Ion Socolescu”, Liceul “Dante Aligheri”, Grupul Școlar “Elie Radu” – au beneficiat, începând din toamna anului trecut, de activități extracurriculare practice, menite să-i ajute în viitoarea dezvoltare profesională.

Astfel, elevii au fost instruiţi în atelierul-şcoală de la Colegiul “Anghel Saligny” să respecte normele de protecţia muncii, să execute diferite tipuri de zidării, să prepare materialele de lucru conform reţetelor specifice şi să le pună în operă. În cadrul acestui program, Holcim România și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” au organizat concursul “Zidarul Priceput”, în cadrul căruia echipele de elevi de la fiecare colegiu și-au demonstrat abilitățile dobândite, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.

Activitățile din cadrul acestui program unic, derulat împreună cu Holcim România, s-au bazat pe dezvoltarea abilităţilor practice şi formarea deprinderilor în tehnicile de construcții și lucrul în echipă, elemente esenţiale pentru performanţa profesională. Sunt indispensabile exigenţele înalte de calificare profesională şi standarde educaţionale solide, astfel încât absolventul de liceu să poată răspunde cererii reale de pe piaţa muncii din România şi din Europa”, a declarat Ioana Zlătoianu, profesorul-coordonator al proiectului din cadrul Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”.

Proiectul pe care îl derulăm cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny s-a născut dintr-o nevoie reală, recunoscută pe piața din România, aceea a pregătirii și perfecționării forței de muncă din construcții. Noi am înțeles de multă vreme acest lucru și suntem conștienți că, pentru a construi un viitor sustenabil, este nevoie să ne adresăm și elevilor de pe băncile colegiilor tehnice. Considerăm că este important să ne implicăm activ și semnificativ în pregătirea viitoarei generații de profesioniști în construcții, punându-ne la dispoziție expertiza și resursele noastre, așa cum o facem prin intermediul acestui program”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Holcim România și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” vizează extinderea programului la nivel național, în anii școlari următori, prin cooptarea altor colegii tehnice din țară.

Holcim România a lansat în 2012 programul Şcoala Zidarilor în care au fost pregătiți circa 550 de zidari-tencuitori. Absolvenții Școlii Zidarilor au posibilitatea de a primi o certificare oficială de competențe de la Autoritatea Națională pentru Calificări.

Şcoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gândit şi dezvoltat pentru meseriașii zidari ce doresc o specializare în domeniu şi vor să fie la curent cu cele mai noi tehnici de construcție și cele mai bune materiale folosite în zidărie.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/holcimromania

Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii conexe aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări de pe toate continentele.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.