Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HipTrip Travel Film Festival: Proiecție specială “Istanbul Unveiled”

0

După succesul înregistrat la HipTrip Travel Film Festival, unde a fost proiectat în cinematografele Union și Eforie, pe 23 mai, Istanbul Unveiled revine, la cererea publicului, pentru o proiecție specială. Documentarul va rula pe 11 iulie, de la orele 19:00, la cinema Union din București.

 hiptrip_fb-01

Pelicula urmărește călătoria prin Istanbul a unei tinere americane de origine turcă. Ea cunoaște adevărata poveste a orașului dintr-o perspectivă nouă, prin intermediul unor personaje care dau culoare locului: cel mai bun bucătar de baclava, un masor dintr-o baie turcească, cea mai cunoscută dansatoare de belly dance sau cea mai bogată femeie din Istanbul. Iar acestea sunt doar câțiva dintre cei care vin să povestească despre Istanbulul văzut altfel decât prin intermediul clasicelor ghiduri turistice. În plus, imaginile sunt însoţite de muzica celor de la Baba Zula.

Istanbul Unveiled este un film regizat de Șerif Yenen, travel specialist și autor de ghiduri turistice. Yenen, prezent la București în deschiderea HipTrip Travel Film Festival, a subliniat cât de important este să devenim mai mult decât turiști atunci când cunoaștem locuri noi și să ne rezervăm timp și pentru acele destinații care nu apar în ghiduri, dar care dau personalitate oricărui oraș.

“De-a lungul carierei mele de ghid turistic am învăţat că vizitatorii urăsc să fie numiţi turişti. Ideea de turist elimină spontaneitatea şi interacţiunea dintre oameni. Istanbulul are mult mai mult de oferit decât Palatul Topkapi, Moscheea Albastră, Hagia Sofia şi Marele Bazar, deși sunt obiective pe care orice călător prin acest oraș ar trebui să le vadă. ”, a declarat Şerif Yenen.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=N3BjUbIRGHE

Proiecția specială Istanbul Unveiled este unul dintre evenimentele punctuale HipTrip Travel Film Festival, care își propun să păstreze spiritul de aventură treaz până la următoarea ediție. Primul festival de film de travel din România este un proiect alFundației OVI.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.