HipTrip Travel Film Festival: Proiecție specială “Istanbul Unveiled”

0

După succesul înregistrat la HipTrip Travel Film Festival, unde a fost proiectat în cinematografele Union și Eforie, pe 23 mai, Istanbul Unveiled revine, la cererea publicului, pentru o proiecție specială. Documentarul va rula pe 11 iulie, de la orele 19:00, la cinema Union din București.

 hiptrip_fb-01

Pelicula urmărește călătoria prin Istanbul a unei tinere americane de origine turcă. Ea cunoaște adevărata poveste a orașului dintr-o perspectivă nouă, prin intermediul unor personaje care dau culoare locului: cel mai bun bucătar de baclava, un masor dintr-o baie turcească, cea mai cunoscută dansatoare de belly dance sau cea mai bogată femeie din Istanbul. Iar acestea sunt doar câțiva dintre cei care vin să povestească despre Istanbulul văzut altfel decât prin intermediul clasicelor ghiduri turistice. În plus, imaginile sunt însoţite de muzica celor de la Baba Zula.

Istanbul Unveiled este un film regizat de Șerif Yenen, travel specialist și autor de ghiduri turistice. Yenen, prezent la București în deschiderea HipTrip Travel Film Festival, a subliniat cât de important este să devenim mai mult decât turiști atunci când cunoaștem locuri noi și să ne rezervăm timp și pentru acele destinații care nu apar în ghiduri, dar care dau personalitate oricărui oraș.

“De-a lungul carierei mele de ghid turistic am învăţat că vizitatorii urăsc să fie numiţi turişti. Ideea de turist elimină spontaneitatea şi interacţiunea dintre oameni. Istanbulul are mult mai mult de oferit decât Palatul Topkapi, Moscheea Albastră, Hagia Sofia şi Marele Bazar, deși sunt obiective pe care orice călător prin acest oraș ar trebui să le vadă. ”, a declarat Şerif Yenen.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=N3BjUbIRGHE

Proiecția specială Istanbul Unveiled este unul dintre evenimentele punctuale HipTrip Travel Film Festival, care își propun să păstreze spiritul de aventură treaz până la următoarea ediție. Primul festival de film de travel din România este un proiect alFundației OVI.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează