Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Help Net susţine Festivalul de Prim Ajutor organizat de Crucea Roşie Română

0

Help Net se implică în mod constant alături de Crucea Roşie în proiecte ce au ca scop educarea românilor de toate vârstele asupra importanţei cunoaşterii principalelor tehnici de prim ajutor. Astfel, în perioada 11-12 septembrie 2015, Help Net participă la ediţia de debut a Festivalului de Prim Ajutor (FACE) organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, cu scopul informării publicului român cu privire la acordarea corectă a primului ajutor şi susţinerea implementării punctelor de prim ajutor în zonele izolate din ţară.

Help Net_FACE

“În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu Crucea Roşie ne adresăm unui număr de peste 500.000 de persoane la nivel naţional. Ne dorim ca, printr-o informare completă, o parte dintre aceştia să poată ajunge să ia măsuri corecte şi să aplice imediat tehnicile şi practicile corespunzătoare de prim ajutor pentru a reduce numărul deceselor apropiaţilor noştri.” afirmă Isabelle Iacob, Director General Help Net. “Astfel, Help Net este alături de posibilele victime şi le poate oferi o şansă în plus.”, completează dna. Iacob.

Festivalul de Prim Ajutor este un proiect european ce reuneşte anual echipele de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din Europa în cadrul unei competiţii bazate pe scenarii din viaţa de zi cu zi. Aflat la cea de-a 28-a ediţie şi pentru prima dată în România, evenimentul de la Bucureşti va întâmpina echipe din 24 de ţări europene.

Participarea Help Net la FACE are loc în contextul în care, în ianuarie 2015, compania a încheiat un parteneriat strategic cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, având ca scop dezvoltarea unei culturi a pregătirii în oferirea primului ajutor în caz de urgenţă, a prevenirii şi reducerii riscurilor şi victimelor, precum şi educarea pentru intervenţie şi acordare de prim ajutor. Astfel, pentru a facilita accesul la informaţii referitoare la tehnicile şi procedurile acordării primului ajutor, Help Net a lansat modulul “Prim Ajutor” care poate fi accesat descărcând aplicaţia “Help Net” pentru mobil, disponibilă pe sistemele de operare Android şi iOS. Modulul conţine informaţii de prim ajutor furnizate de Crucea Roşie Română şi oferă acces rapid la serviciile Help Net. De asemenea, odată cu implicarea în eveniment, Help Net a pregătit un nou episod din serialul “Help Net Expert” în care sunt prezentaţi paşii de urmat în cele mai întâlnite incidente care pot avea loc acasă sau la birou.

Totodată, în perioada verii, Farmaciile Help Net au participat la acţiunea demarată de autorităţile locale prin implementarea unor puncte de prim ajutor în caz de caniculă, oferind apă persoanelor afectate de căldură, precum şi sfaturi pentru evitarea razelor soarelui în zilele caniculare.

Despre Help Net
Help Net Farma este o companie 100% românească pe acţiuni, ce operează una dintre cele mai importante reţele de farmacii din România. Help Net Farma face parte, alături de importatorul şi distribuitorul de suplimenţi nutritivi şi dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim, primul importator şi distribuitor de produse farmaceutice din România. Lanţul de farmacii Help Net a fost înfiinţat în 1998 şi are în prezent peste 190 de puncte de vânzare pe tot teritoriul României.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.