Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hârtie din hârtie – Workshop de hârtie manuală by Papelier

0

hartie-din-hartie-web
Sâmbătă, 20 februarie 2016, începând cu ora 12:00, Papelier vă invită la o demonstraţie de hârtie reciclată manual. Evenimentul – workshop Hârtie din hârtie are loc la Trollo Pub din Bucureşti şi este deschis tuturor, cu participarea mai multor elevi de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, care vor experimenta reciclarea şi producerea de hârtie manuală.

Papelier este un atelier care s-a născut din respect față de natură. Ne-am gândit că acum hârtia se poate produce numai din hârtie reciclată şi, în acest mod, putem contribui la prezervarea pădurilor. Numai aşa vom propaga o atitudine responsabilă în relația cu mediul în care trăim, învățăm sau lucrăm.

Hârtie din hârtie este încercarea noastră de a îi face, atât pe cei mici cât şi pe cei mari, să înţeleagă că pot contribui, chiar şi în mică măsură, la ocrotirea pădurilor, dacă sunt atenţi la procesul de colectare şi reciclare a deşeurilor de hârtie. De acum înainte hârtia ar trebui făcută doar din hârtie pentru ca pădurile să rămână în picioare. Mai mult, prin reciclare putem readuce la viaţă hârtia, transformând-o în obiecte deosebite.

Luna aceasta Papelier a lansat colecţia IIndigen. Am îmbogățit hârtia născută din mâinile și mințile noastre cu design autohton, meșteșugit de mâinile și mințile celor pe care îi putem numi indigeni, de-ai locului. Am făcut asta în cel mai puțin invaziv mod. Am transpus pe hârtie imagini nemodificate, cu design autentic. Asta numim noi Romanian Raw Design.

De ce cu doi „i”? Ideea a apărut atunci când ne-am intersectat cu o colecție fabuloasă de ii. Acesta a fost începutul. Pentru viitor, suntem extrem de recunoscători că IIndigen are la dispoziție resurse aproape inepuizabile, grație unui bagaj important de datini și obiceiuri, transmis din generație în generație de-a lungul istoriei. IIndigen se hrănește din design vestimentar, instrumente muzicale, elemente arhitecturale, artă plastică, unelte și tradiție…
IIndigen - Romanian Raw Design

Copiilor le-am pregătit şi un concurs de zbor magic cu premii supriză oferite de ECDL ROMANIA.

Noi suntem „hârtia”, iar imaginea așternută pe ea este mărturia lăsată de ingeniozitatea autohtonă. Mai simplu spus, avem ce vă arăta. Aşa că vă aşteptăm cu drag la o demonstraţie inedită: Contact: atelier.papelier@gmail.com Facebook.com/AtelierPapelier
tel: 0770 523 078

Unde: Trollo PUB-Şoseaua Viilor nr 11, sector 5
Când: Sâambătă, ora 12

Papelier este un atelier care produce hârtie reciclată manual și creează produse din hârtie reciclată manual. Produsele noastre sunt destinate celor ce își doresc să comunice spirit ecologic.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.