Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se lansează noua serie de cursuri de schimbare comportamentală bazate pe psihologia pozitivă la Institutul pentru Fericire!

0

Luni, 23 februarie, începând cu ora 19:00, Institutul pentru Fericire găzduiește primul workshop din seria Happy U – singurele cursuri de Psihologie Pozitivă susținute în România. Workshop-urile sunt organizate după modelul celui mai frecventat curs (peste 1400 de student/săptămână) de la Universitatea Harvard, cel de Psihologie Pozitivă, inițiat de Tal Ben-Shahar în 2004.

Happy U NOU-01

Psihologia pozitivă este știința care se află la baza studiului fericirii. Complementară psihologiilor tradiționale, concentrate pe problemă, psihologia pozitivă analizează trăiri umane precum bucuria, optimismul, mulţumirea.

Workshop-urile Happy U sunt facilitate de Andreea Neacșu. Andreea este specialist în învățarea adulților și a fost implicată în numeroase proiecte pentru tineret, colaborând cu organizații internaționale și având la activ mai mult de 250 de ore de training soft skills livrate. A absolvit un program de masterat în Train the Trainers în București și a studiat Ingineria Pedagogică a Formării adulților în Paris.

Beneficiile cursului:

  • Practici comportamentele comune ale oamenilor fericiți și crești nivelul fericirii tale.
  • Primești ghidul participantului, materiale de studiu și consiliere din partea trainerilor specializați.
  • Intri într-o comunitate de oameni pasionați de dezvoltare personală.

“Atelierele au contribuit la o schimbare de abordare a vieții astfel încât să îmi pot menține starea de bine și echilibrul, precum și impactul pozitiv asupra celorlalți. Mi-a plăcut foarte mult interactivitatea și faptul că discuțiile deschise ne-au oferit posibilitatea de a învăța unii de la ceilalți, prin împărtășirea ideilor, pe lângă prezentarea (foarte bine structurată) ținută de trainer, precum și implicarea trainerului în schimbul de idei.” Mihai – Tudor Popescu – cursant.

Cursul Happy U va avea loc o dată la două săptămâni și își propune să fie un prim pas în educația pentru fericire în România. În cadrul primului workshop – Introducere în Practica Fericirii – se va discuta despre ce înseamnă știința fericirii, care sunt cifrele care stau la baza ei, care sunt studiile și conceptele relevante, dar mai ales, se va pune accentul pe practică.

Costul participării la workshop-urile Happy U este de 80 de lei/workshop, iar studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 25%. Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare prin trimiterea unui mail către oana.bratila@ipf.ro.

Despre autor

avatar

Asociația Inițiativa pentru Fericire activează din septembrie 2012. Misiunea Asociației Inițiativa pentru Fericire este creșterea scalabilă a gradului de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive fondată de Prof. Dr. Martin Seligman prin: difuzări de documentare pe tema fericirii sau subiecte adiacente, organizarea de dezbateri, organizarea de ateliere de lucru și conferințe. Asociația se adresează în mod special tinerilor, elevi de liceu și studenți la facultate și membrilor comunității cu vârste între 25 și 45 de ani.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.