Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Halloween Charity Ball revine la Palatul Parlamentului

0

Balul organizat de Asociația OvidiuRo, Halloween Charity Ball, revine anul acesta, după o pauză strategică de trei ani. Pe 25 octombrie, la Palatul Parlamentului, invitații vor avea ocazia să sărbătorească pașii pe care România i-a făcut către conștientizarea importanței educației pentru cei mai săraci copii.

Halloween Charity Ball_credit_foto_www.firmakruse.ro

Anul acesta se împlinesc zece ani de când Maria Gheorghiu și Leslie Hawke au fondat Asociația OvidiuRo, cu scopul de a duce copiii săraci la școală și grădiniță. „Simt că ne apropiem, împreună cu instituțiile publice cu care lucrăm, de o strategie națională pentru educația timpurie” spune Maria Gheorghiu. În urma unui deceniu de programe educaționale adresate copiilor săraci, OvidiuRo și-a îndreptat atenția către educația preșcolară, observând că, fără a primi educație de calitate în primii cinci ani de viață, copiii din familiile foarte sărace ajung în clasa întâi fără o bază de cunoștințe elementare și nu reușesc niciodată să recupereze decalajul față de colegii lor. L. Hawke: „Nici nu e de mirare că atâția copii renunță sau pică testele naționale de admitere la liceu, asta în cazul în care ajung până în clasa a opta!”

Iată de ce OvidiuRo a lansat, în 2010, programul Fiecare Copil în Grădiniță, care a crescut spectaculos rata de înscriere și prezență a copiilor la grădiniță. OvidiuRo folosește ca instrument inovativ tichetele sociale de 50 de lei pe lună, oferite părinților și condiționate de prezența zilnică a celor mici la grădiniță. Datorită programului, peste 80% dintre cei 1500 de copii au mers zilnic la grădiniță, față de o rată medie mai mică de 40%, înainte de program.  Fiecare Copil în Grădiniță se desfășoară astăzi în 25 de comunități din 10 județe, iar Balul de Halloween își propune să strângă fonduri pentru anul școlar ce urmează.

Cauza evenimentului atrage un public foarte divers, de la reprezentați ai mediului de business, la politicieni, ambasadori, personalități media, dar și publicul larg care are ocazia să participe la un concert și o petrecere de amploare. Anul acesta, cei 700 de invitați vor avea ocazia să se costumeze în personaje sau actori, sărbătorind Magia Filmului.

Pachetele de sponsorizare a evenimentului sunt construite în jurul bugetului pe care asociația îl investește pentru susținerea unui copil la grădiniță timp de un an, 340 de euro, ceea ce implică acordarea tichetelor sociale și rechizitelor, formarea profesorilor în metode de predare moderne care stimulează gândirea copiilor, ateliere de vară, transportul în țară, management de program. Mai multe informații se găsesc pe site-ul asociației, www.ovid.ro.

Datorită contribuțiilor pro bono pe care OvidiuRo le obține de la companii, pentru desfășurarea balului, asociația reușește să mențină costurile efective de organizare la numai 10% din fondurile strânse în urma evenimentului. ProTV, Athénée Palace Hilton, Stage Expert și Camera Deputaților, sprijină organizarea și promovarea evenimentului, iar Carrefour, Cargill, Dedeman, Raiffeisen Bank, Stoica&Asociații și UPC și-au anunțat deja participarea.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.