Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#HaiLaFilmDocumentar. Începând de azi, în fiecare ultimă zi de luni din fiecare la lună la Cinema Muzeul Țăranului, cu intrare liberă

0

Lumeee, lume,

Culese din Balkani – Festival internațional de film antropologic vă invită în fiecare ultimă zi de luni din fiecare lună, începând cu luna ianuarie 2018, la proiecții speciale de film documentar. O parte dintre filmele care au rulat pe parcursul celor 3 ani de festival, cu accent pe documentarele românești, vor putea fi văzute/revăzute de public, iar acolo unde se poate, la sfârșitul proiecțiilor vom sta de vorbă cu regizorii/antropologii/etnologii care le-au realizat. Totodată, vom avea și filme care nu au ajuns la noi în festival, dar care merită văzute/revăzute și simțite.

Începem luni, 29 ianuarie, la ora 7 seara, la Cinema Muzeul Țăranului, cu filmul documentar ANIVERSARE, în regia lui Claudiu Mitcu, care a avut premiera chiar la noi la festival, în toamna anului trecut. Vedem filmul și apoi povestim.

INTRAREA E LIBERĂ CA PASĂREA CERULUI.

(Filmul are subtitrare în limba engleză).

EVENT FB.com/events/338495419891697

Synopsis: Cursul vieții privit din punctul de vedere al unei familii numeroase, adunate în jurul aniversării bunicului. Ioan Condea împlinește 91 de ani și trăiește într-un sat retras de munte. În mijlocul tuturor, dar mereu cu o privire detașată și limpede, acesta își urmărește copiii, nepoții și strănepoții, îi observă cu drag, căldură, resemnare.

Cu toții se coagulează timp de o săptămână pentru a-l sărbători pe bunicul, dar și pentru a-i construi un nou mormânt și o noua cruce, totul sub stricta supraveghere a lui Ioan Condea. Bunicul le vorbește despre căsătorie, femeile pe care le-a iubit, comuniști, singurătate și timp, despre munte, cerbi și urși sălbatici, despre viață si despre moarte. Uneori copiii îl ascultă, alteori îi astupă glasul cu poveștile lor.

ANIVERSARE

film documentar, România, 2017

scenariul și regia – Claudiu Mitcu

imaginea – Andrei Butică

priză directă – Vadim Severin

montajul – Ioachim Stroe

asistent montaj – Ligia Popescu

producător executiv – Răzvan Lazarovici

mixaj sunet – Ștefan Teodorescu

traducerea – Alexandru Belc

documentarea – Ilinca Micu

grafică – Cristian Tarbă, Alina Tarbă

Claudiu Mitcu s-a născut în 1976 în România unde a absolvit Academia de Studii Economice București. A lucrat ca monteur la TVR timp de 8 ani iar în 2004 și-a înființat propria companie de producție și post-producție Wearebasca. A regizat mai multe documentare, Circul Vesel și Australia produse de HBO România, Nisipuri, Noi doi, Maria, a produs documentarul Ciupelnița și scurt-metrajul Bad Penny. În 2010 a primit de la Uniunea cineaștilor din România mențiune specială pentru filmul Australia , premiul pentru Drepturile Omului de la Ambasada Franței în România pentru Australia și Noi doi, Gold winner al Promax BDA, “Red Bee Rocket Award” competiția video de promovare pentru promourile Miami Ink, Ross Kemp, Ultimate weapons, produse de Wearebasca pentru Discovery Channel Romania în 2010 și Silver winner la Promax BDA. În 2013, filmul Maria a primit premiul pentru cel mai bun film în cadrul Documentart Filmfestival în Neubrandenburg, Germania.

***************************************************************************

Culese din Balkani este un festival internațional de film antropologic, inițiat de COOPerativa Urbană și organizat împreună cu Muzeul Național al Țăranului Român, Clubul Țăranului și Asociația #Ceva.

Ediția cu nr 4 va avea loc între 1 și 4 noiembrie la Cinema Muzeul Țăranului și Clubul Țăranului.

Hai la film documentar

www.culesedinbalkani.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.