Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Haideți și voi la Diplohack! Cel mai bun proiect bazat pe utilizarea datelor deschise, recompensat cu 3000 de euro

0

Profesioniști din IT, diplomați, studenți, reprezentanți ai administrației publice și societății civile sunt invitați în data de 9 septembrie 2016, la Impact Hub București, să participe la prima ediție a Diplohack în România, eveniment care încurajează utilizarea datelor deschise în dezvoltarea unor aplicații practice pentru a îmbunătăți viața cetățenilor.

 

Diplohack_landscape

La această primă întâlnire Diplohack – la care sunt implicați în premieră și diplomați – participanții își unesc cunoștințele pentru promovarea unor idei cu impact pozitiv în următoarele domenii: sănătate, politici sociale, mediu, orașe inteligente (smart cities), cultură, și politică. Cei înscriși vor fi împărțiți în grupuri de lucru, fiecare echipă având libertatea de a concepe prototipul unei aplicații, care să se înscrie într-una dintre cele două provocări: folosirea datelor deschise pentru înțelegerea procesului de luare a deciziilor la nivelul UE sau pentru a crea o aplicație folositoare în viața de zi cu zi a românilor sau a cetățenilor din alte state europene. Un juriu alcătuit din reprezentanți ai sectorului IT, societății civile și ai administrației analizează proiectele propuse și decide echipa câștigătoare recompensată cu 3000 de euro pentru dezvoltarea aplicației.

Înscrierile se desfășoară până în data de 5 septembrie 2016.

Pentru participare și detalii vă rugăm accesați: www.impacthub.ro/diplohack-2016/

Nu se percepe taxă de înscriere/ participare.

Impact Hub Bucharest

Întâlnirea Diplohack este organizată de Ambasada Olandei, în parteneriat cu Cancelaria Prim-Ministrului – prin Unitatea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, și Impact Hub București și reprezintă o continuare a activităților demarate de Olanda în timpul președinției UE deținute în prima jumătate a acestui an, creșterea transparenței instituționale fiind una dintre priorități. Evenimente Diplohack au mai avut deja loc în alte capitale europene: Bruxelles, Budapesta, Atena și Praga.

Creșterea încrederii în Uniunea Europeană și asigurarea vizibilității activităților din instituțiile europene sunt obiective importante atât pentru România cât și pentru Olanda. Ele pot fi atinse prin transparența și accesibilitatea informațiilor publice precum și prin implicarea cetățenilor în procesul decizional de la nivel național sau european. Era digitală și evoluția rapidă a noilor tehnologii ne oferă numeroase provocări, dar și oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra lumii în care trăim. (Excelenţa Sa doamna Stella Ronner-Grubacic, Ambasadorul Olandei în România).

Diplohack

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.