Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hai să afli și tu poveștile diversității

0

Echipa Asociației A.R.T. Fusion vă așteaptă pe 5 august la Hotel Volo din București, de la ora 18:00, ca să vă citească povești adevărate și să schimbați mentalități împreună.

A trecut val-vârtej un an minunat, pe parcursul căruia aproape 100 de tineri din nouă orașe din țară au promovat drepturile omului și diversitatea și au schimbat mentalitățile celor care le-au ieșit în cale, prin campania națională antidiscriminare „Fii parte la Diversitate”, care se încheie în luna august.

11811578_10153489928269138_6021372024031338633_n

Ne-am folosit de magia educației nonformale și timp de un an au schimbat comportamente, au convins oamenii să dea jos hainele cu stereotipuri și au cules multe povești. Trăim în epoca vitezei, iar tinerii au nevoie de îndrumare și sprijin în permanență, pentru a putea face față transformărilor sociale. Ei decid ce vor să schimbe în jurul lor și de ce, A.R.T. Fusion îi ajută cu metodele de exprimare.

Pentru că s-au strâns multe bucăți de viață ale unor oameni care au trecut peste momentele în care au fost discriminați sau în care au ajutat pe alții să treacă peste ele, echipa vrea să le împărtășească și cu voi, acum, la final.

Sunt strânse într-o culegere numai bună de luat acasă și de pierdut printre paginile ei, printre întrebările și răspunsurile pe care le veți găsi pe acolo. De ce nu, poate vă găsiți propriile răspunsuri în ea.

„Această culegere de povești poate fi o lectură de o seară, de o zi care să te aducă mai aproape de trăirile, emoțiile și ambițiile unor oameni pe care poate nu i-ai întâlnit niciodată. Îți poate oferi învățăminte, speranță și curaj pentru a accepta o lume diversă. ” – Ana-Maria Ilie, coordonatoare proiect.

Teaser culegere:

„Am intrat în fel de fel de anturaje, care m-au schimbat, cu timpul. Am cunoscut pe cineva – la prima vedere plin de intenții bune. Pe măsura ce relația noastră a evoluat, am început să-i cunosc unele preocupări, așa că, împinsă de curiozitate, a fost nevoie doar să spun că vreau și eu să încerc, desigur, cu gândul că nu am să devin dependentă.”

coperta_fata_culegere_povesti_2

Totodată, avem pentru voi un filmuleț cu o piesă de teatru de umbre, creată de tinerii din proiectul nostru, pe tema drepturilor omului. Nu spunem mai mult, dar vă invităm să-l vedem împreună, apoi să discutăm despre situație.

Asociația A.R.T. Fusion în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi a desfășurat între mai 2014 – august 2015 campania națională antidiscriminare „Fii Parte la Diversitate!”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.