Hai să afli și tu poveștile diversității

0

Echipa Asociației A.R.T. Fusion vă așteaptă pe 5 august la Hotel Volo din București, de la ora 18:00, ca să vă citească povești adevărate și să schimbați mentalități împreună.

A trecut val-vârtej un an minunat, pe parcursul căruia aproape 100 de tineri din nouă orașe din țară au promovat drepturile omului și diversitatea și au schimbat mentalitățile celor care le-au ieșit în cale, prin campania națională antidiscriminare „Fii parte la Diversitate”, care se încheie în luna august.

11811578_10153489928269138_6021372024031338633_n

Ne-am folosit de magia educației nonformale și timp de un an au schimbat comportamente, au convins oamenii să dea jos hainele cu stereotipuri și au cules multe povești. Trăim în epoca vitezei, iar tinerii au nevoie de îndrumare și sprijin în permanență, pentru a putea face față transformărilor sociale. Ei decid ce vor să schimbe în jurul lor și de ce, A.R.T. Fusion îi ajută cu metodele de exprimare.

Pentru că s-au strâns multe bucăți de viață ale unor oameni care au trecut peste momentele în care au fost discriminați sau în care au ajutat pe alții să treacă peste ele, echipa vrea să le împărtășească și cu voi, acum, la final.

Sunt strânse într-o culegere numai bună de luat acasă și de pierdut printre paginile ei, printre întrebările și răspunsurile pe care le veți găsi pe acolo. De ce nu, poate vă găsiți propriile răspunsuri în ea.

„Această culegere de povești poate fi o lectură de o seară, de o zi care să te aducă mai aproape de trăirile, emoțiile și ambițiile unor oameni pe care poate nu i-ai întâlnit niciodată. Îți poate oferi învățăminte, speranță și curaj pentru a accepta o lume diversă. ” – Ana-Maria Ilie, coordonatoare proiect.

Teaser culegere:

„Am intrat în fel de fel de anturaje, care m-au schimbat, cu timpul. Am cunoscut pe cineva – la prima vedere plin de intenții bune. Pe măsura ce relația noastră a evoluat, am început să-i cunosc unele preocupări, așa că, împinsă de curiozitate, a fost nevoie doar să spun că vreau și eu să încerc, desigur, cu gândul că nu am să devin dependentă.”

coperta_fata_culegere_povesti_2

Totodată, avem pentru voi un filmuleț cu o piesă de teatru de umbre, creată de tinerii din proiectul nostru, pe tema drepturilor omului. Nu spunem mai mult, dar vă invităm să-l vedem împreună, apoi să discutăm despre situație.

Asociația A.R.T. Fusion în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi a desfășurat între mai 2014 – august 2015 campania națională antidiscriminare „Fii Parte la Diversitate!”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează