Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hai la Claca / sambata, 31 mai 2014

0

Sâmbătă, 31 mai, la Acuarela (Bucuresti, str. Polona, nr. 40), cât e ziua mai luminoasă, de la 12:00 până la 18:00 noi, cei de la Fundația PACT, vom găzdui o Clacă de creație tradițională unde te invităm să făurești cu iscusință, împreună cu săteni din sudul României obiecte din lemn, papură, răchită, pănuș din porumb, ac și ață meșterind în fel și chip creații de inspirație tradițională.

invitatie-Claca_RO_cu-pret

Chipuri calde de mai toate vârstele din patru comunități mici din sudul României, Cocorăștii Mislii (jud. Prahova), Făcăeni (jud. Ialomița), Spanțov (jud. Călărași) și Vizurești (jud Dâmbovița), te vor iniția în tainele meșteșugurilor:

Doamna Vali Colezea și tinerele sale ucenice din Cocorăștii Mislii îți vor readuce bucuria cusutului și țesutului cu frumoasele motive tradiționale muntenești. Estera, Emilia și Cristinatrei tinere cu inițiativă din comuna Spanțov, și meșterii rudari din comunitatea lor te vor învăța să cioplești și să pictezi linguri și scaune de lemn.
Ucenicii meșterului Grigore Ghionea și membrii cooperativei Înfrățirea-Împlet din Făcăeni vor împleti cu dibăcie obiecte din răchită și papură și îți vor dezvălui secretele meșteșugului lor. Cu Magda, Gina și câteva tinere din Vizurești vei coase semne de carte, felurite motive tradiționale și vei răsuci pănuș de porumb cu o îndemânare care va naște flori, îngeri sau alte plăsmuiri ale imaginației.

O comunitate puternică este aceea în care membrii ei se adună des, încurajează dialogul și sprijinul reciproc. Pe vremuri, oamenii de la sat organizau o clacă când un membru al comunității sau mai mulți aveau nevoie de ajutorul tuturor pentru a rezolva o problemă. Fiecare contribuia voluntar pentru a le fi mai bine pe termen lung tuturor.

La Claca de creație tradițională, ne întâlnim cu toții: cei de la sat și cei de la oraș ca să lucrăm împreună și să contribuim la redescoperirea valorilor românești și la crearea de obiecte frumoase care să ne amintească de ele.

Intrarea se face pe baza unei donații de 60 RON și reprezintă o contribuție directă la PACT pentru COMUNITATE, prin care vom susține noi inițiative locale în comunitățile în care vom lucra anul acesta.

Donația se poate face în avans către Fundața PACT în contul RO12BPOS70606197144RON10, Bancpost Universitate, cu mențiunea Donație Clacă, sau direct la locul evenimentului pe 31 mai.

Nu ne-am putea bucura de acest eveniment fără sprijinul partenerilor Acuarela, Galeria Imbold, Imbold Nativ, și partenerilor media: CSR Media, Romania Pozitivă, Știri ONG, Orașul Meu, Designist, Al treilea sector.

Te așteptăm cu drag și te rugăm să te înscrii până pe 29 mai accesând acest link.

Despre Fundația PACT:

Fundaţia PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile  de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor.

Viziunea Fundaţiei este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural şi mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluţii pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică şi socială proprie şi a localitătii de care aparţin. Astfel, prin programele şi proiectele derulate, Fundaţia PACT identifică oamenii cu iniţiativă din comunităţile din sudul României şi îi sprijină cu resurse şi informaţii pentru a dezvolta proiecte relevante în comunităţile lor. www.fundatiapact.ro.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.