Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hai cu noi la Marșul pentru climă! Vineri, 20 septembrie 2019

0
Climate Strike în București – Hai la Marșul pentru climă!

Schimbările climatice produc deja efecte vizibile – fenomene meteo extreme, topirea ghețarilor și declinul biodiversității, toate acestea catalogând fenomenul ca fiind, de fapt, o criză climatică. Tot ce va urma ne va afecta pe toți, fără excepție, dacă nu redresăm situația. Cu toate acestea, criza climatică nu primește atenția cuvenită din partea autorităților, din partea celor care au putere de decizie și un impact major.Hai mâine, 20 septembrie, de la ora 16:00 în fața Bibliotecii Naționale a României (vis-a-vis de Tribunal), în București, pentru a participa la Climate Strike – Marșul pentru climă. Împreună vom merge până la Ministerul Mediului pentru a solicita acțiuni concrete pentru a face față acestei crize climatice. Traseul  este Biblioteca Națională – Piața Unirii – Ministerul Mediului via Piața Constituției.

Între 20-27 septembrie, lideri mondiali se adună la New York cu ocazia Climate Action Summit 2019 să discute măsurile ce vor trebui luate pentru a evita colapsul ecologic. Greta Thunberg, inițiatoarea mișcărilor Fridays for Future, va participa și ea, adresându-și mesajul mobilizator către lideri și către întreaga lume, fiind susținută de vocile tuturor oamenilor care protestează în această perioadă pentru aceeași cauză în diferite orașe ale lumii.

 

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.