Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gurdjieff și calea către ființă – Eveniment în cadrul campaniei „Te așteptăm în librărie!”

0

Editura Herald şi Institutul Gurdjieff din România au plăcerea de a vă invita joi, 13 octombrie la Librăria Cărtureşti Verona – Ceainărie (str. Arthur Verona 13-15), la ora 18:30, cu ocazia lansării a două noi titluri adăugate în colecția dedicată lui G.I. Gurdjieff: În căutarea ființei și Realitatea ființei, două resurse neprețuite pentru cei care sunt în căutarea înțelepciunii și înțelegerii interioare.

După lansarea în 2015 a volumului Viaţa e reală doar atunci când „Eu sunt”, Editura Herald are bucuria de a întregi colecția „Serie autor: G.I. Gurdjieff” cu două titluri noi, care promit să aducă mai multă lumină asupra operei lui G.I. Gurdjieff.

banner_lansare_fiinta

Însemnările aparținând lui Jeanne de Salzmann, cea mai apropiată discipolă a lui Gurdjieff, constituie conținutul mult așteptatului ghid pentru înțelegerea învățăturilor transmise de către acesta. Volumul Realitatea ființei de Jeanne de Salzmann introduce o serie de concepte și elemente utilizate în activitatea practică: trezirea” din somnul individual, autoobservarea și amintirea de sine, efortul conștient și suferința voluntară, explică anumite metode simbolice, cum ar fi Eneagrama, și indică principiile folosite în practicarea exercițiilor de dans numite „Mișcările”.

Tehnicile și metodele transmise de către Gurdjieff transformă intelectul, emoțiile și corpul, fiind integrate într-un sistem cunoscut sub numele „A patra cale”. Toate acestea se regăsesc în cartea În căutarea ființei, care este și o introducere indispensabilă celor care își doresc să afle mai multe despre calea către trezirea conștiinței.

Vă propunem o întâlnire interesantă în cadrul căreia se vor discuta principalele caracteristici și concepte prezente în cele două opere de curând apărute la Editura Herald, alături de invitații speciali: Bogdan Brumă (traducător), Sorin Nicolae (secretar al Asociației Institutul Gurdjieff din România) și Cantemir Mambet (președinte al Asociației Institutul Gurdjieff din România).

Lansarea va găzdui totodată proiecția câtorva dintre clipurile cele mai reprezentative pentru școala formată de Gurdjieff, precum și sesiuni de lectură.

Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949) a privit cunoaşterea realității – ceea ce el numea adevărata „cunoaştere a ființei” – ca pe un curent care curge din îndepărtata Antichitate, transmis din epocă în epocă, de la un om la altul, de la o rasă la alta. El a privit această cunoaştere drept mijlocul indispensabil de a obține libertatea interioară, eliberarea. Pentru aceia care caută să înțeleagă sensul vieții omenești în univers, el spunea că scopul căutării este cel de a străbate și a ajunge la acest curent, de a-l găsi. Atunci rămâne acolo doar „să cunoștipentru „a fi”. Însă pentru a cunoaște, îi învăța el pe ceilalți, este necesar să descoperi „cum să cunoști”.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Eveniment Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.