Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Guerilla Verde porneşte la drum în Săptămâna Altfel

0

Ieri a început la Bucureşti  o nouă ediţie a caravanei educaţionale Guerilla Verde. Ajunsă la ediţia cu numărul XI, caravana se va afla în perioada aprilie-iunie în şcolile din Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi Bacău.

Cea de-a XI-a ediţie Guerilla Verde a fost lansată miercuri, 8 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu EveryCanCounts România şi IBM România. Elevii şi profesorii au aflat informaţii despre programul de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, dar şi despre concursul de obiecte realizate din doze Can Design Festival. Tema ediţiei din 2015 este „ CAN CITY” – realizarea unor obiecte care puse împreună vor forma un oraş. Înscrierile se fac pe site-ul proiectului www.candesignfestival.ro, în perioada 14 septembrie – 31 octombrie.

8 aprilie

Cu o tradiţie veche de şapte ani, Guerilla Verde este prima caravana de film cu mesaj ecologic din România ce se desfăşoară anual, în două ediţii, cu scopul de a determina elevii, studenţii şi profesorii către iniţiative concrete pentru protecţia mediului.

” Credem că tehnologia informației joacă un rol extrem de important în soluționarea numeroaselor probleme ecologice cu care ne confruntăm, cum ar fi conservarea resurselor din ce în ce mai reduse, în condițiile unei creșteri explozive a cererii mondiale, reducerea poluării, minimizarea impactului activităților noastre asupra mediului înconjurător și obținerea de surse de energie alternativă sigure și regenerabile. În acest context, susținem proiectul Guerilla Verde din acest an datorită componentei educative pe care o prezintă spre responsabilizarea tinerei generații față de protecția mediului înconjurător, încadrându-l în suita noastră de programe derulate pe linia de CSR a companiei.” declară Maria-Luiza Jipescu, Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania.

„Încă de la lansarea programului EveryCanCounts în România, Guerilla Verde a îmbrăţişat această iniţiativă şi a promovat în rândul tinerilor un comportament responsabil faţă de mediu prin colectarea selectivă a dozelor din aluminiu. Lansarea concursului de obiecte realizate din doze, Can Design Festival, în anul 2014, a presupus o extindere a iniţiativei noastre comune, care se continuă şi anul acesta prin cea de-a doua ediţie a concursului. Obiectivul nostru este acela de a inspira cât mai mulţi copii şi adulţi către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte care sa reflecte  utilitatea unei doze, chiar şi după ce conţinutul a fost consumat.”, declară Adina Magsi, General Manager Alucro.

În cadrul proiectului, în perioada aprilie-iunie 2015 vor avea loc proiecţii de film, dezbateri şi concursuri în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi Bacău. Pentru această ediţie, Caravana Guerilla Verde propune trei filme: ”Fenomene naturale grandioase”, ”Oceans – Disney” şi ”Planet Ocean”. Şcolile care doresc să ia parte la proiect se pot înscrie pe adresa  contact@guerillaverde.ro, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie materialele necesare pentru a desfăşura activitatea la clasă.

Traseul caravanei Guerilla Verde ediţia a XI-a: Bucureşti – 8 aprilie; Constanţa, 11-14 mai; Ploieşti, 18-22 mai; Bacău 01-05 iunie. Programul Caravanei Guerilla Verde este disponibil pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Educaţiei, ANPM şi Inspectoratului Şcolar al Municiului Bucureşti. Ediția a X-a este organizată cu sprijinul IBM, Apa Nova Ploieşti, Every Can Counts şi Alucro.

Parteneri media:  StiriONG, Teen Press, Ecopresa, România Pozitivă, Mai Mult Verde, Iqool, StopCO2, EcoMagazin, Arhitectura Verde, Info Press TV, Fapt Divers.

Parteneri ONG: Asociația Alucro, Every Can Counts, ONG Mare Nostrum, Centrul Regional de Ecologie din Bacău.

AFIS A3 Guerilla_ed aXIa (1)

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.