Grupul Rompetrol susţine Ora Pământului

0

Grupul Rompetrol va întrerupe în cursul zilei de 31 martie luminile din staţiile proprii şi sediile de birouri din ţară timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, în semn de solidaritate cu evenimentul internaţional Ora Pământului.

„Din respect pentru mediul în care trăim şi în care ne dezvoltăm activităţile, sprijinim această iniţiativă internaţională de conştientizare a problemelor climaterice cu care se confruntă în prezent Pământul, a impactului individual sau organizaţional asupra acestuia. În acest sens, recomandăm colegilor şi partenerilor noştri, dar şi întregii comunităţi naţionale să susţină acest demers şi să identifice eventualele măsuri care, însumate, pot contribui la îmbunătăţirea şi conservarea mediului înconjurător. De-a lungul timpului ne-am angajat în proiecte de CSR şi programe extinse de investiţii care să susţină strategia de dezvoltare a companiei şi protecţia mediului”, declară Alexey Golovin, director marketing şi comunicare Rompetrol Grup.

Această decizie nu va afecta securitatea sau funcţionarea reţelei de distribuţie sau a altor activităţi desfăşurate în punctele de lucru ale companiilor membre Rompetrol Grup care vor susţine iniţiativa.

Angajamentul Rompetrol pentru protejarea mediului se regăseşte şi la nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, unde prioritatea este creşterea gradului de protejare a Mării Negre şi a Lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa.

Valoarea totală a investiţiilor Rompetrol în mediu, din 2008 până în prezent, este de 100 milioane USD. Pe fondul creşterii cantităţii procesate, corelate cu programul de investiţii, consumul de energie electrică a scăzut cu 5%, pentru intervalul 2005 – 2011. Pentru toate entităţile companiei se monitorizează şi se acţionează în vederea îmbunătăţirii factorilor de mediu, în conformitate atât cu obligaţiile legale, cât şi cu standardele de calitate şi mediu ale Grupului, modernizarea rafinăriilor Petromidia şi Vega fiind parte din priorităţile actuale ale Rompetrol.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează