Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul de Initiativa pentru Dialog este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Florentina Constantin, membru fondator al Grupului de Initiativa pentru Dialog discuta cu Societal despre drepturile migrantilor si efectele globalizarii in contextul actualei dezvoltari. Interviul se desfasoara in cadrul campaniei video “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” in care sunt puse in lumina diverse teme ale dezvoltarii durabile.

Care este misiunea Grupului de Initiativa pentru Dialog?

“Suntem o asociatie neguvernamentala infiintata in 2008 in ideea de a imbunatati si de a intari dialogul intre diverse grupuri etnice, culturale, de varste diferite sau dialogul intre sexe. Ne-am infiintat in ideea de a contribui la dialogul social dar si pentru a genera dezbateri pe teme de interes si de avantgarda. Am lucrat pana acum cu migranti chinezi, indieni, turci care au lucat in Romania pana a lovit criza din 2008 si atunci am lucrat putin pentru a crea un dialog pe tema drepturilor muncitorilor straini in Romania si am reusit chiar sa modificam cota Ministerului Muncii privind muncitorii straini adusi in Romania si asta e o realizare importanta a asociatiei noastre.”

Cum definesti contributia Grupului de Initiativa penstru Dialog la dezvoltarea durabila?

“Cred ca in privinta dezvoltarii durabile avem un rol important pentru ca noi contribuim la intelegerea conceptului de globalizare asa cum se intampla el acum. Cred ca trebuie sa avem un dialog despre acest subiect, pentru ca ea vine in Romania dar nu stiu daca oamenii isi pot inchipui cum va arata, iar pentru cei care am trait in strainatate si am vazut cum arata peisajul urban de acolo, cred ca oamenii au nevoie de aceasta pregatire pentru a evita un pic efectele negative care au avut loc in Occident.”

Florentina Constantin, membru fondator al Grupului de Initiativa pentru Dialog.

Interviul complet poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro

 

Seria de interviuri “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

 

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita  toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.