Grupul de Initiativa pentru Dialog este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Florentina Constantin, membru fondator al Grupului de Initiativa pentru Dialog discuta cu Societal despre drepturile migrantilor si efectele globalizarii in contextul actualei dezvoltari. Interviul se desfasoara in cadrul campaniei video “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” in care sunt puse in lumina diverse teme ale dezvoltarii durabile.

Care este misiunea Grupului de Initiativa pentru Dialog?

“Suntem o asociatie neguvernamentala infiintata in 2008 in ideea de a imbunatati si de a intari dialogul intre diverse grupuri etnice, culturale, de varste diferite sau dialogul intre sexe. Ne-am infiintat in ideea de a contribui la dialogul social dar si pentru a genera dezbateri pe teme de interes si de avantgarda. Am lucrat pana acum cu migranti chinezi, indieni, turci care au lucat in Romania pana a lovit criza din 2008 si atunci am lucrat putin pentru a crea un dialog pe tema drepturilor muncitorilor straini in Romania si am reusit chiar sa modificam cota Ministerului Muncii privind muncitorii straini adusi in Romania si asta e o realizare importanta a asociatiei noastre.”

Cum definesti contributia Grupului de Initiativa penstru Dialog la dezvoltarea durabila?

“Cred ca in privinta dezvoltarii durabile avem un rol important pentru ca noi contribuim la intelegerea conceptului de globalizare asa cum se intampla el acum. Cred ca trebuie sa avem un dialog despre acest subiect, pentru ca ea vine in Romania dar nu stiu daca oamenii isi pot inchipui cum va arata, iar pentru cei care am trait in strainatate si am vazut cum arata peisajul urban de acolo, cred ca oamenii au nevoie de aceasta pregatire pentru a evita un pic efectele negative care au avut loc in Occident.”

Florentina Constantin, membru fondator al Grupului de Initiativa pentru Dialog.

Interviul complet poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro

 

Seria de interviuri “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

 

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita  toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează