Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Green School Festival desemneaza cele mai responsabile scoli si cei implicati cadeti

0

Green Revolution și Kaufland România au organizat competitia Green School Festival, din cadrul proiectului Green Bee, cel mai amplu proiect de educație ecologică din România.

green-school-festival

Green School Festival se desfășoară în perioada 30 octombrie – 14 decembrie 2016 și are ca scop desemnarea celor mai responsabile școli din București și a celor mai implicați cadeți in grija față  de Planeta noastră

Pentru al patrulea an consecutiv, proiectul Green Bee se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani și are ca obiectiv schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător prin intermediul unei abordări interactive a ecologiei.

În concurs s-au înscris 10 școli din București și peste 800 de elevi s-au implicat activ în actiuni care au avut ca scop principal deprinderea unor comportament responsabile fata de mediul inconjurator.

Premierea scolilor si elevilor participanti va fi facuta in cadrul singurului festival eco – Green School Festival, ce se va desfasura pe 14 decembrie, 2016, in intervalul 10 :00 – 15 :00, la The Ark, str. Uranus, nr 150.

Scolile participante vor fi recompensate pentru proiectele ecologice derulate in perioada 2015 – 2016, cum ar fi: efectuarea de cursuri practice, acțiuni și proiecte de tipul: colectare, reciclare, valorificare, programe de reducerea a consumului de apă și energie din școală, plantări, proiecte de educație și comunicare eco. Fiecare actiunea va fi evaluata și punctata, echipele câștigând puncte si asigurandu-si, astfel, un loc in clasamentul celor mai responsabile scoli din Bucuresti.

Pornind de la ideea ca joaca este, in primul rand, invatare, Green School Festival le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator intr-o maniera atractiva si interesanta, prin intermediul unor ateliere creative, jocuri si concursuri interactive »  a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Educatia si ecologia sunt doua puncte foarte importante pentru Kaufland.
Proiectul Green Bee combina aceste doua aspecte si ne bucuram mult ca suntem partenerii Asociatiei Green Revolution care promoveaza un viitor mai verde in randul copiilor,
a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR, Kaufland România

Green School Festival este cu acces gratuit, iar invitatii de onoare ai Capitanului Raxo sunt copiii, cadrele didactice si parintii. Pe parcursul celor 5 ore de festival, copiii vor învața să prețuiască mai bine resursele naturale, mediul și ecologia intr-o maniera atractiva si interesanta, prin: alteliere creative, experimente distractive, jocuri-concursuri si multe premii surpriza

Distractia se imbina cu jocurile si activitatile interactive, iar copiii vor primi informatii esentiale despre atmosfera, aer, ecologie, poluare, apa, hrana, reciclare.

Participarea la Green School Festival a presupus inscrierea școlilor în concurs și îndeplinirea următoarelor probe: proba de creatie, proba administrativa si ora de ecologie.

Pentru implicarea in cele trei probe, scolile pot obţine un punctaj de maxim 100 puncte, care se va acorda astfel :

– pentru îndeplinirea probei de creatie se acordă maximum 50 puncte.

– pentru îndeplinirea probei administrative se acordă maximum 30 puncte;

– pentru îndeplinirea probei ora de ecologie se acordă maximum 20 puncte

In cadrul probei de creatie, la punctajul final, se vor lua in considerare, atat implicarea elevilor in concurs, cat si  la implicarea lor in realizarea „Machetei navei Green Bee” si a „Costumului de Astronaut”.

Green School Festival va oferi:

/ Ateliere creative

/ Workshop-uri

/ Experimente

/ Expozitie de proiecte (macheta nava, costumul astronautului)

/ Festivitatea de premiere

/ Cinema

Proiectul Green Bee se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6-14 ani, iar in cei 4 ani de proiect, peste 30.000 de copii au spus “Da” ecologiei si s-au inregistrat in proiect. In 2016, am continuat cu noi lectii de ecologie, un site interactiv pentru copii, parinti si cadrele didactice si alte competitii interesante. Obiectivul Green Bee este acela de a schimba atitudinea fata de mediu, prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie.

Proiectul Green Bee se bazează pe tehnica învățării prin joc și le oferă celor mici posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre ecologie și de a-și dezvolta deprinderi responsabile față de mediul înconjurător într-o manieră atractivă și interesantă, prin intermediul unei călătorii imaginare în spațiu, la nava Green Bee din Parcul Tineretului.

Nava spațială Green Bee este poziționată  în parcul Tineretului, zona Rozariu și este pregătită in fiecare zi de decolare. Echipajul acesteia, Căpitanul Raxo și Secundul Noni îi așteaptă pe micii exploratori, de luni până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intarea este gratuită.

Green Bee este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania.

Despre Kaufland:

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților ți companiilor private și de stat.

Mai multe detalii pe: www.green-bee.ro sau www.facebook.com/GreenBeeProject, www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.