Green Group si ECOTIC te ajută să reciclezi cu SIGUREC MOBIL, serviciul de colectare a deșeurilor din fața casei

0

Green Group și ECOTIC lansează campania ”Pentru reciclare, cheamă ajutoare!”, adresată locuitorilor capitalei care au de predat electronice uzate folosind serviciul SIGUREC MOBIL de preluare direct de la domiciliu.

KV 4_F

Cetățenii care predau electronice uzate în perioada 26 aprilie – 5 iunie 2017 prin serviciul SIGUREC MOBIL folosind aplicația pentru smartphone SIGUREC, direct pe site-ul www.sigurec.ro, sau telefonic la numarul 0747.448.732, vor putea câștiga prin tragere la sorți unul din cele 50 de blendere puse în joc.  De asemenea, aceștia sunt recompensați pe loc cu vouchere de reduceri la cumpărături sau bani.

”Oferim cea mai simplă soluție pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice pe care le depozităm în diverse locuri din casă, neavând o variantă practică și prietenoasă cu mediul înconjurător pentru debarasare. Prin accesarea aplicației SIGUREC sau a site-ului se emite comanda de ridicare, iar noi le preluăm fără a condiționa la o cantitate minimă de kilograme”, declară Anda Stancu, Manager Comunicare Green Group.

Campania ”Pentru reciclare, cheamă ajutoare!” reprezintă a doua etapă a campaniei de informare și dezvoltarea a unei atitudini responsabile a populației față de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) care, prin serviciul SIGUREC MOBIL, ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Serviciul de colectare SIGUREC MOBIL integrează sisteme performante pentru colectarea deșeurilor, toate camionetele fiind dotate cu echipamente de cântărire și operând în baza unui software inteligent ce înregistrează în timp real tranzacțiile efectuate. În felul acesta, sunt furnizate date clare și precise, precum tipul și greutatea deșeurilor colectate. Totodata, aplicația înregistrează și monitorizează performanțele de colectare și calculează cantitatea de CO2 salvată prin sortarea și trimiterea deșeurilor spre reciclare.

Câteva lucruri interesante despre reciclare:

Reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore

Reciclarea unui monitor salveaza 745 litri de apă potabilă și previne generarea de aceeași cantitate de apă reziduală.  Aceeași cantitate de apă este folosită pentru 10 dușuri

Un tub catodic al unui televizor polueaza 50 de metri pătrati de sol timp de 30 de ani.

Masina SIGUREC MOBIL

Despre SIGUREC:

SIGUREC, de la expresia sigur reciclat este un proiect de colectare selectivă al Green Group care s-a dezvoltat în etape, începând din 2012,  în prezent rețeaua SIGUREC incluzând un număr de 161 puncte fixe și mobile de colectare în 36 de județe din România. Soluțiile SIGUREC oferă transparenţă şi trasabilitate digitală pentru deşeurile colectate, oferind utilizatorilor și recompense sub forma voucherelor de reduceri la cumpărături.

www.sigurec.ro

Despre Green Group:

Green Group este cel mai mare parc integrat de reciclare din Europa de Sud-Est, reunind 6 companii specializate in gestionarea, reciclarea si valorificarea diverselor tipuri de deseuri, de la deseuri PET si alte tipuri de deseuri plastice, pana la sticla, echipamente electrice si electronice, becuri, neoane sau baterii. Companiile Green Group: GreenTech SA – reciclator de PET, GreenFiber International SA – producător de fibră poliesterică reciclată, GreenWEEE International SA- reciclator integrat de deșeurile electrice și electronice, GreenLamp Reciclare SA – reciclator deșeuri de echipamente de iluminat uzate și Greenglass Recycling- reciclator deșeu de sticlă și Total Waste Management SRL, furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor.

www.green-group.ro

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.