Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Green Bee a premiat cele mai responsabile scoli din Bucuresti in cadrul Green School Festival

0

Scoala Herastrau, Principesa Margareta si Scoala Sfintii Voievozi au fost desemnate cele mai responsabile unitati scolare din Bucuresti in cadrul Green School Festival, singurul festival eco dedicat copiilor, desfasurat pe 14 decembrie la The Ark. Green School Festival este parte a proiectului Green Bee, cel mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania, dezvoltat de Green Revolution si Kaufland Romania.

Pe parcursul celor 5 ore de festival, peste 250 de elevi au fost prezenti, s-au distrat si au lasat frau liber imaginatiei, implicandu-se in diverse jocuri, ateliere, worksho-uri, experimente, activitati interactive, prin intermediul carora au aflat informatii despre natura, ecologie, atmosfera, aer, ecologie, poluare, apa, hrana, reciclare.

Scoala Herastrau din Bucuresti a castigat locul I la Green School Festival,  cu 85 de puncte din totalul de 100.  Scoala a fost selectata dintre cele 10 scoli participante la competitie si a acumulat cel mai mare punctaj la cele trei probe: proba de creatie, proba administrativa si ora de ecologie.  Pentru proba de creatie, la punctajul final, s-au luat in considerare si punctele obtinute pentru realizarea „Machetei navei Green Bee” si a „Costumului de Astronaut”.

Mi-au placut mult organizarea si modalitatea de a implica multi copii in ceea ce inseamna ecologie, deoarece in ziua de astazi este foarte mult dezinteres fata de planeta noastra, desi este unica noastra casa si trebuie sa avem grija de ea. Sper sa continue proiectul si anul viitor, ca sa pot reveni. Gatitul a fost foarte interesent. Si eu si ceilalti colegi cand auzim de gatit suntem foarte entuziasmati, iar eu am invatat ceva cu totul nou despre risipa mancarii. Nu stiam ca inclusiv aceasta degradeaza planetane-a spus Anisia Burlescu, clasa a VIII-a, eleva la scoala Scoala Gimnaziala “Herastrau”

Locul II a fost castigat de Scoala Principesa Margareta, cu un total de 82,80 de puncte, iar pe locul III s-a clasat Scoala Sfintii Voievozi, cu 79,60 puncte.

La eveniment a fost prezenta si dna Elena Stefan, Inspector scolar ISMB, care a sustinut proiectul inca de la inceput si a asigurat suportul in etapele de selectie a scolilor si de jurizare a implicarii acestora in Green School Festival:

« Salut initiativa Green Revolution si Kaufland Romania de a dezvolta si sustine proiectul Green Bee, un proiect minunat pentru copii, prin care ii putem face mai constienti de importanta grijii fata de Planeta Pamant. Copii, voi sunteți cadeti și ca urmare aveti o mare responsabilitate: trebuie sa-i invatati pe cei de langa voi, prieteni, membrii ai familiior voastre, cum sa protejeze natura si cum sa o conserve pentru generatiile urmatoare. Va felicit si vreau sa le multumesc si doamnelor profesoare, pentru ca v-au fost alaturi si v-au indrumat pe parcursul acestei competitii », a declarat dna Elena Stefan, Inspector Scolar, ISMB

Educatia si ecologia sunt doua puncte foarte importante pentru Kaufland.
Proiectul Green Bee combina aceste doua aspecte si ne bucuram mult ca suntem partenerii Asociatiei Green Revolution care promoveaza un viitor mai verde in randul copiilor,
a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR, Kaufland România

« Ii felicitam pe toti cei care au participat la Green School Festival, cadeti si profesori, deopotriva, pentru implicarea si entuziasmul cu care au lucrat la proiectele premiate. Dupa 4 ani de proeict Green Bee, peste 30.000 de copii au invatat lucruri noi despre protejarea mediului, peste 25 de scoli s-au implicat in activitati eco, iar noi  nu putem decat sa va multumim si va asteptam la urmatoarele noastre actiuni “, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Green School Festival s-a desfasurat in perioada 30 octombrie – 14 decembrie 2016 si a avut ca scop desemnarea celor mai responsabile scoli din Bucuresti si a celor mai implicati cadeti in grija fata de Planeta noastra. In concurs s-au inscris 10 școli din București si peste 800 de elevi s-au implicat activ in actiuni care au avut ca scop principal deprinderea unor comportament responsabile fata de mediul inconjurator.

Pentru al patrulea an consecutiv, proiectul Green Bee s-a adresat copiilor cu varste intre 6-14 ani si a avut ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator prin intermediul unei abordari interactive a ecologiei, o calatorie imaginara in spatiu, la nava Green Bee din Parcul Tineretului.

green-school-festival2

Nava spatiala Green Bee este pozitionata  in parcul Tineretului, zona Rozariu, iar echipajul acesteia, Capitanul Raxo si Secundul Noni, ii asteapta pe micii exploratori, pana pe 18 decembrie, intre orele 10:00 – 18:00, sa mearga in spatiu. Intarea este gratuita.

Green Bee este realizat in parteneriat cu Kaufland Romania.

Despre Kaufland:

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 tari. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe langa educație si sanatate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive și adoptarea unei nutritii echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizație nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

 

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.