Grădy SMILE – „Share a Multicultural and Innovative Learning Environment”

0

Începând cu 20 iunie 2011, AIESEC București, parte a celei mai mari asociații internaționale conduse de tineri, a dat startul programului destinat copiilor din gradinițele bucureștene ce se desfășoară pe parcursul a 5 săptămâni.

Programul Grădy SMILE al AIESEC București urmărește să ofere grădinițelor participante un cadru educațional conectat la realitatea internațională.

Copiii au ocazia de a interacționa cu tineri veniți din diferite părți ale lumii special pentru a le dezvolta abilitățile de limbă engleză prin jocuri și activități orientate pe multiculturalism. Anul acesta îi vom cunoaște pe Ekaterina Spiridonova din Rusia, Ozlem Balkur din Turcia, Halime Maloof din Mexic, Salta Kemalova din Kazakhstan, Yocelyn Araya Ariagada din Chile, Karolina Czajka, Jonathan Tse din Australia și nu în ultimul rând pe Aigul Sulaimanova.

Grădinițele ediției  Grădy SMILE 2011 care au crezut în acest proiect și care au dorit să le ofere copiilor oportunitatea de a se adapta cu ușurință la un mediu internațional sunt :

  • Blue Bell
  • Sapte Ani
  • Little Angels Nursery
  • Casuta Piticilor
  • TeddyBar
  • Little Einsteins
  • Zum Zum
  • Ioanid

Testiomonialele tinerilor internaționali care au profitat din plin de această oportunitate caștigată prin edițiile anterioare ale programului vin în mod direct în sprijinul ilustrării complexității unei astfel de experiențe.

Astfel, Nataliya Yatsenko din Ucraina afirmă cu convingere că „internshipul în grădinița Blue Bell a reprezentat pentru mine un important punct de plecare. Vara petrecută în București mi-a schimbat viața în totalitate, întrucât a fost perioada în care am fost pe deplin satisfăcută – atât  în ceea ce privește activitatea desfășurată ( grădinița și copiii au fost minunași) cât și de oamenii care mă înconjurau.”

Radka Grincova din Slovacia mărturisește cu sinceritate „mă bucur enorm să aud că proiectul Grădy continuă și anul acesta. Îmi este dor de momentele petrecute în București alături de copiii din grădinițe. A fost o plăcere să îi întâlnesc și mai ales să îi învăt limba engleză de la o vârstă atât de fragedă.”

AIESEC reprezintă cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, fiind prezentă în peste 107 țări și teritorii și având o istorie de 62 de ani în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Organizația oferă tinerilor o experiență de dezvoltare inedită bazată pe 7700 de oportunități de leadership, 5500 de posibilități de exchange, 470 de conferințe anuale, platforme virtuale și activități de învățare în cadrul unui mediu internațional.

Prezența AIESEC în România s-a făcut remarcată timp de 21 ani, extinzându-se într-un număr de 15 orașe.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează