Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Grădina de citit de la Biblioteca Metropolitană, un spaţiu de relaxare în mijlocul capitalei

0

Text&foto: Andra Calenic

Bucureştiul s-a îmbogăţit cu un nou loc minunat 🙂 E vorba despre Grădina de citit, un spaţiu de relaxare în inima capitalei, aproape de Piaţa Romană, în curtea Bibliotecii Metropolitane. Am auzit că s-a deschis de curând, aşa că i-am făcut imediat o vizită.

Mai fusesem de câteva ori la Biblioteca Metropolitană şi ştiam că e o clădire impunătoare, veche, ascunsă după un gard şi ceva vegetaţie. Până acum nu am băgat de seamă curtea destul de încăpătoare; într-unul din colţurile ei a luat naştere un loc răcoros, perfect pentru o escapadă din faţa stresului şi a agitaţiei zilnice.

Mascota locului este o mâţă mov, care te întâmpină încă de la intrare şi te pune în temă cu programul. Pe lângă bănci, grădina mai are o mică fântână, scaune, fotolii din paleţi, perne moi, măsuţe, hamace şi chiar şi un cort. Mai sunt şi câteva mici dulapuri cu flori, pentru un accent de culoare şi viaţă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi se pare o super-iniţiativă şi cred că avem nevoie de cât mai multe astfel de spaţii urbane în capitală, pentru ca Bucureştiul să devină un oraş mai prietenos cu oamenii.

Intrarea este liberă, iar accesul este permis oricui, indiferent dacă are sau nu treabă la bibliotecă. Te poţi relaxa la umbră în compania unei cărţi, îţi poţi aduce laptopul pentru a lucra (am înţeles că există şi WiFi) sau poţi pur şi simplu lenevi la umbră, legănat în hamac de vise şi dor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.