Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Globalworth Campus obține certificarea BREEAM Excellent pentru primele două clădiri din complexul de birouri

0

Globalworth, liderul pieței de birouri din România și Polonia, a obținut certificarea „verde” BREEAM la nivel Excellent pentru Tower 1 și Tower 2, primele două clădiri de birouri din proiectul Globalworth Campus. Certificarea recunoaște înaltele standarde de sustenabilitate și mediul de lucru sănătos oferite de cei 57.000 mp de spații de birouri de Clasa A din cel mai nou hub de afaceri din zona de nord a Bucureștiului.

Ca lider al pieței de birouri, unul dintre obiectivele noastre este să setăm noi standarde, pentru că ne dorim să le oferim partenerilor noștri spații de lucru unde afacerea lor să poată înflori și unde echipele lor să aibă cele mai bune rezultate. Iar unul dintre modurile prin care putem realiza acest obiectiv este prin a crea spații prietenoase cu mediul, ceea ce este esențial pentru bunăstarea oamenilor ce își petrec timpul în clădirile noastre, cât și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, certificarea BREEAM pe care am primit-o pentru Tower 1 și Tower 2 nu este doar o recunoaștere a standardelor înalte pe care clădirile noastre le au, ci și un pas către obiectivul nostru de a dezvolta un portofoliu mai ‚verde’”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.

Toate clădirile din portofoliul Globalworth din România au certificare „verde”, majoritatea dintre ele au primit BREEAM Excellent/LEED Gold sau chiar certificare de nivel mai înalt. Mai mult, Globalworth Tower, una dintre clădirile dezvoltate de companie în zona de nord a Capitalei, a fost primul proiect din România și din Europa de Sud-Est care a obținut cea mai înaltă certificare „verde”, respectiv LEED Platinum.

Tower 1 a fost finalizat în iulie 2017 și are o suprafață de 29.000 de metri pătrați de birouri de Clasa A, închiriați către companii multinaționale precum Amazon, Mindspace și Honeywell. Clădirea are 12 etaje și două niveluri subterane, oferind chiriașilor săi spații de lucru prietenoase cu mediul, zone verzi, lumină naturală pe fiecare etaj și diferite facilități de retail, conturând cea mai clară imagine a echilibrului dintre viața de la birou și cea personală. Cea de-a doua clădire finalizată din Globalworth Campus, Tower 2, a fost dezvoltată în concordanță cu aceleași standarde înalte și a fost finalizată în aprilie anul trecut, oferind încă 28.000 de metri pătrați, închiriați către companii ca Stefanini România, Mazars România, Chain IQ și P4Cards.

Ultima clădire de birouri se află în prezent în construcție și va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 35.000 mp. Mai mult, până la finalul lui 2019, proiectul va integra și una dintre cele mai mari centre de conferințe din București, ce va pune la dispoziție cele mai noi tehnologii din domeniu.

BREEAM reprezintă cea mai apreciată și utilizată metodă de evaluare a performanței clădirilor „verzi” la nivel mondial. De asemenea, această certificare este instrumentul principal de evaluare a performanței ecologice a unei clădiri. BREEAM evaluează performanța de mediu, socială și economică a unui activ, ceea ce înseamnă că structurile certificate sunt mai sustenabile, sporesc bunăstarea oamenilor ce trăiesc și lucrează în ele, dar și protejează resursele naturale și le fac mai atractive pentru investiții.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări, România și Polonia, unde deține participația majoritară în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 170 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 500 de companii naționale și multinaționale. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/ și vă invităm și ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.