Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GlobalCool – proiect pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani

0

„AUR”- Asociația Națională a Specialiștilor în Resursele Umane (A.N.S.R.U) în parteneriat cu Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare anunță lansarea proiectului „GlobalCool! Creșterea gradului de informare și implicare activă în rândul tinerilor, cu privire la problemele de dezvoltare ale lumii actuale”.

Proiectul GlobalCool urmărește realizarea unei campanii de informare, conștientizare și sensibilizare, adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani din instituțiile de învățământ liceal din București și din județele Bacău, Buzău, Vrancea, cu privire la problemele de dezvoltare globală. Principalele tematici pe care proiectul le abordează sunt legate de Agenda de Dezvoltare Post-2015, punând accentul pe aspecte precum eradicarea sărăciei extreme, egalitatea de gen, educație inclusivă și echitabilă, munca decentă, migrație și dezvoltare.

novapolis

Proiectul se derulează pe parcursul a 10 luni (01.06.2016 – 30.03.2017) și este co-finanțat de către Guvernul României prin RoAid – Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare.

Principalele activități ale proiectului sunt:

  • realizarea activităților de informare și recrutare a grupului țintă si de promovare a proiectului și a rezultatelor sale;
  • organizarea de activități de educație pentru dezvoltare prin desfășurarea de seminarii de educație pentru dezvoltare și implementarea unei platforme de discuții;
  • derularea unor ateliere pentru promovarea egalității de gen;
  • desfășurarea de seminarii tematice și crearea unei rețele de multiplicatori;
  • organizarea unei Școli de vară și a unui Tur Academic.

Prin activitățile sale proiectul își propune îmbunătățirea cunoștințelor și capacitarea tinerilor din București și județele Bacău, Buzău, Vrancea cu privire la valorile și conceptele cooperării internaționale pentru dezvoltare, cum funcționează și cum sunt puse în practica acestea în societatea românească, dar și cum să opereze cu aceste noțiuni în viata de zi cu zi, înțelegând faptul că schimbarea globală pornește cu fiecare dintre noi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.