Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Giuliano Carmignola dezvaluie comoara muzicii baroce la Bucuresti intr-un concert extraordinar de strangere de fonduri

0

“Cine altcineva poate să dezvăluie rostirile poetice ale muzicii lui Vivaldi cu acel elegant spirit al fanteziei decât Giuliano  Carmignola?” se intreba un cronicar al celebrei BBC Music Magazine cu ocazia lansarii unuia dintre albumele violonistului.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei il are invitat special pe scena Ateneului Roman pe violonistul italian Giuliano Carminola, la cea de-a sasea editie a Concertului Regal de strangere de fonduri pentru programul Tinere Talente.  Concertul are loc cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I, in prezenta Familiei Regale a Romaniei, pe data de 25 octombrie, ora 18:00.

Programul muzical al serii invita publicul in lumea lui Antonio Vivaldi, prin inconfundabila interpretare in stil baroc a violonistului italian, ce va concerta alaturi de originalul ansamblu de violoniste La Stravaganza.  Dupa 300 de ani reluam și reactualizam istoria si traditia orchestrei de fete a lui Vivaldi cu muzicienele noastre autohtone – tinere, talentate și frumoase, sub conducerea unui demn urmas a lui Vivaldi – virtuozul venețian Giuliano Carmignola, cunoscut in intreaga lume ca fiind unul dintre cei mai mari violonisti ai stilului baroc.

Nascut la Treviso, a inceput studiul muzicii cu tatal sau apoi a evoluat ca solist sub indrumarea unor maestri ai lumii. Imprimarile sale s-au bucurat de aprecierea publicului din toata lumea, castigand distinctii importante precum Diapason d’Or și Choc du Monde. A fost distins cu titlul de Academician al Academiei Filarmonice Regale din Bologna si de Academician al Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Giuliano Carmignola canta pe o vioară Stradivarius Baillot din 1732, dăruita de Cassa di Risparmio din Bologna pentru rezultatele artistice deosebite si dăruirea de care a dat dovada în colaborarile sale cu Orchestra Mozart.

Fondurile stranse din vanzarea de bilete si din sponsorizari la Concertul Regal caritabil vor sprijini programul national Tinere Talente 2014, prin care Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera burse de studiu, program de mentorat si oportunitati de promovare tinerilor artisti cu situatie materiala modesta. Cu fondurile stranse la concertul din anul 2012, Fundatia a sprijinit pe parcursul acestui an 28 de tineri muzicieni si artisti plastici cu burse individuale in valoare de cate 2.000 de euro. Bursele au permis tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in strainatate.

Informatii despre concertul extraordinar Giuliano Carmigola pe www.fpmr.ro

Bilete pe www.myticket.ro

Evenimentul caritabil este sustinut de partenerii ISS Facility Services si BRD Groupe Societe Generale si sponsorii Kaufland, SofMedica, DentalMed, Dentons, PWC, Nokia, Residence Hotels, Roche, Eastern Space Systems, HP, Siqua Hotel si Star Storage.

Afis Concert (2)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.