Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Girls in Tech România: un capitol dedicat femeilor din tehnologie

0

Marţi, 6 noiembrie, The Ark Bucuresti găzduieşte evenimentul de lansare al Girls in Tech România, organizaţie ce îşi propune să dezvolte o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Iniţiativa este unică în Europa de Est, Bucureştiul fiind cel de al treilea oraş european care se va alătura reţelei globale de peste 8500 de membri. Participarea la eveniment este gratuită şi se realizează prin completarea formularului de înscriere disponibil online la girlsintechromania.eventbrite.com

Girls in Tech România îşi propune să creeze o comunitate puternică a femeilor din tehnologie şi să le ofere acestora vizibilitate şi oportunitatea de a face cunoscute realizările lor inovatoare şi antreprenoriale. De asemenea, organizaţia va motiva tinerele eleve de liceu şi studente să aleagă o carieră în tehnologie. Capitolul românesc al Girls in Tech se va scrie prin realizarea de conferinţe şi evenimente informale în cadrul cărora majoritatea vorbitorilor vor fi femei cu realizări deosebite în domeniu.

Evenimentul de lansare al Girls in Tech România aduce în faţa publicului femei de succes din tehnologie de pe două continente. Invitata specială a evenimentului este Irina Anghel, Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), Preşedinte al Clubului Harvard din România şi Moldova şi una dintre cele mai influente 100 de femei în tehnologie din Europa potrivit clasamentului realizat de Girls in Tech UK. Irina va vorbi despre motivaţia care a stat la baza deciziei de a-şi dezvolta o carieră în domeniu şi va evidenţia avantajele şi dezavantajele unei astfel de alegeri.

Dezbaterea va continua în cadrul unui panel din care vor face parte Raylene Yung (Engineering Manager Facebook), Jessica Gronski (Software Engineer Facebook), Raluca Georgescu (Country Manager Allegro Group, Fondator Raluk.ro şi Co-Fondator How to Web), Adelina Peltea (blogger şi antreprenor) şi Maria Constantinescu (Fondator SlickFlick). Panelul va fi moderat de Irina Scarlat (Co-Fondator Akcees şi Prove PR).

Seara se va încheia cu un cocktail aniversar oferit de Facebook, cocktail în cadrul căruia participantele vor avea ocazia să interacţioneze cu femei de succes din tehnologie, dar şi cu bărbaţi care apreciază activitatea acestora într-o industrie considerată predominant masculină.

„În calitate de femei active în domeniul tehnologiei ne dorim să inspirăm şi să motivăm alte femei să ni se alăture şi să devină parte din această comunitate. Capitolul românesc al Girls in Tech se va scrie ca urmare a dorinţei noastre de a crea şi de a susţine o organizaţie centrată pe colaborarea dintre femile din tehnologie şi promovarea succesului de care se bucură acestea. Suntem onorate că România devine astfel parte a unei reţele globale de peste 8500 de membri şi că putem încuraja şi susţine tinerele să aleagă o carieră în acest domeniu”, a declarat Cătălina Rusu, Co-Fondator Girls in Tech România.

Evenimentul de lansare al Girls in Tech România va avea loc marţi, 6 noiembrie, la The Ark.Participarea la eveniment este gratuită şi se realizează prin completarea formularului de înscriere disponibil online la girlsintechromania.eventbrite.com. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a refuza participarea unora dintre persoanele înscrise la eveniment pentru a păstra audienţa relevantă.

Girls in Tech România este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor Facebook şi Vodafone şi al partenerilor Radio Lynx, Market Watch, Business Woman, Comunicaţii mobile, E-Finance, România Liberă, Zile şi Nopţi, Business Review, PCWorld, Aida, Agora, Ittrends.ro, Hotnews, Cariere, Ejobs, IQAds, Studenţie.ro, Startups.ro, AcademicLink, Business Live, Online Student, România Pozitivă, Studentul.info, Markmedia, Bancherul.ro şi SmartFinancial.

Despre Girls in Tech

Girls in Tech este o organizaţie globală a cărei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Organizaţia a fost înfiinţată de către Adriana Gascoigne în San Francisco în 2007 şi are în prezent peste 8500 de membri la nivel global. Filialele Girls in Tech poartă denumirea de capitole şi sunt prezente în întreaga lume, în ţări precum China, Grecia, Franţa, Statele Unite sau Chile.

Despre Bucharest Tech Feast

Bucharest Tech Feast reuneşte unele dintre cele mai importante evenimente despre antreprenoriat, inovaţie şi tehnologie din Europa Centrală şi de Est:

Prima ediţie Bucharest Tech Feast are loc în perioada 5 – 11 noiembrie şi aduce împreună pe parcursul celor 7 zile de eveniment peste 1000 de participanţi şi 40 de vorbitori internaţionali. Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia techfeast.co

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.