Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GEOGRAFIA INUTIL… și ERRO Grupo din Brazilia în premieră la Street Delivery

0

În datele de 13, 14, 15 iunie ERRO Grupo din Brazilia prezintă în premieră în București spectacolul de stradă Geografia Inutil… în cadrul Street Delivery. Locația aleasă de grup este Biserica Anglicană de pe strada Arthur Verona (la Fântâna Maternității). Reprezentațiile au următoarele ore de desfășurare: vineri, 13 iunie – ora 17, sâmbătă, 14 iunie și duminică 15 iunie – ora 16. Accesul este gratuit!

Larissa Nowak

Geografia Inutil… este rezultatul colaborării unuia dintre cele mai cunoscute grupuri de performance în stradă din Brazilia, ERRO Grupo și dramaturgul român Peca Ștefan. În urma rezidenței lui Peca în Florianópolis în februarie și martie 2014, timp în care a scris împreună cu ERRO, s-a născut un spectacol la limita dintre concert, performance și intervenție stradală în care se conectează construcțiile și stereotipurile culturale din Brazilia și România, două țări latine la poli opuși pe hartă. Această premisă a dus la crearea unei piese în șapte limbi (portugheză, română, franceză, italiană, spaniolă, latină și engleză) în care geografiile care ne despart și ne unesc încep să vorbească, indiferent de limbă.

Geografia Inutil… este o formație, un vinil omonim care se lansează, dar și un show cultural care mixează antropofagia, samba alături de ciuleandra, acțiunea invizibilă, conceptele lui Huizinga despre Evul Mediu, super eroi, ideea de naționalitate și naționalism, discursuri politice, istorice și sportive, limitele și necesitatea protestului, un manifest despre umanitate.

ERRO Grupo a luat ființă în 2001 în Florianópolis, Santa Catarina, Brazilia. Prin construcția de situații în spațiul public, grupul caută legăturile dintre diferite limbaje artistice, performer, invazia spațiului public și diluarea artei în viața de zi cu zi. Folosind practica sa situațională, ERRO intervine în fluxul zilnic, peisajul și mediile urbane mereu în căutarea unor alte feluri de a trăi și de a se insinua în oraș. Explorarea spațiului are loc prin prisma arhitecturii, semnificațiilor și discursurilor prezente în oraș cu scopul de a găsi posibile situații și relații între cei care circulă pe stradă. În cei 13 ani de teatru de stradă, intervenții și performanceuri urbane, ERRO Grupo a câștigat numeroase premii și a circulat în mai bine de 60 de orașe în Brazilia. Internațional, ERRO și-a prezentat creațiile în New York și Austin, Texas (SUA), Buenos Aires (Argentina) și Bogota (Columbia). Între anii 2010-2012, grupul a primit unul dintre cele mai importante granturi de finanțare din Brazilia – Programul Cultural Petrobras. ERRO are o relație constantă cu Hemispheric Institute of Politics and Performance, în cadrul căreia a prezentat spectacolul Pedra la New York și a susținut workshopul Acțiune Invizibilă la

Tisch School of the Arts, New York University în 2013. În luna iunie 2014, ERRO Grupo susține un turneu european în Barcelona, Paris și diferite orașe din România (București, Sibiu, Timișoara, Sfântu Gheorghe) cu Geografia Inutil…

Spectacolul Geografia Inutil… a fost creat în cadrul proiectului Brazilia-România: București – Florianópolis, câștigător în 2013 al Premiului Elizabete Anderle al Fundației Culturale Santa Catarina (FCC).

Tot în cadrul aceluiași turneu va avea loc și workshopul Acțiune Invizibilă la CNDB, București (19 și 20 iunie) (https://www.facebook.com/events/316201278543476/) și la Universitatea Sorbonne Nouvelle – Paris III (28 iunie – 1 iulie).

Mai multe despre ERRO Grupo: http://www.errogrupo.com.br/v4/pt/

https://www.facebook.com/ErroGrupo

ERRO Grupo

prezintă

Geografia Inutil…

Performeri: Luana Raiter, Luiz Henrique Cudo, Pedro Bennaton, Sarah Ferreira

Text de Peca Ștefan

Regie și concept: Pedro Bennaton

Dramaturgie și traducere: Luana Raiter, Pedro Bennaton și Peca Stefan

Art direction: Luana Raiter

Sonoplastie: João Garcia și Rodrigo Ramos

Chitarist invitat (București): Alex Man

Design grafic: Leco Rezende

Texte (coperte și conținut vinil): Pedro Bennaton

O producție ERRO Grupo (2014)

„Geografia Inutil… we don’t play, this is not a play, it is a concert, and it is a show.

Land that brings identity, cultural constructions or/and inheritance, separated by lines, tracks and frontiers but unified inside the globe. One of the implications of globalization is cultural juxtaposition, where what is true is also false. Geografia Inutil… aims to look at the emptiness of cultural stereotypes.

The band releases the Long Play which builds culture and also has its B-side.

Geografia Inutil… não jogamos, isso não é um jogo, é um concerto e é um show.

A terra que traz identidade, construções culturais e / ou herança, é separa por linhas, faixas e fronteiras, mas unificada dentro do globo. Uma das implicações da globalização é a justaposição cultural, onde o que é verdadeiro também é falso. Geografia Inutil… visa a olhar para o vazio de estereótipos culturais.

A banda lança o Long Play que constrói a cultura e também tem o seu lado B.

 

Geografia Inutil… no jugamos, esto no es un juego, es un concierto, y es un show.

Que la tierra trae identidad, construcciones culturales o / y la herencia, por líneas separadas, las pistas y las fronteras, pero unificó el interior del globo. Una de las consecuencias de la globalización es la yuxtaposición cultural, donde lo verdadero es falso también. Geografia Inutil… tiene como objetivo analizar la vacuidad de los estereotipos culturales.

La banda lanza el Long Play, que construye la cultura y también tiene su lado B.

Geografia Inutil… nu jucăm, nu e o o piesă. Este un concert și este un show. Spațiu al identităților, construcțiilor și/sau ale moștenirilor culturale, separat de linii, trackuri și frontiere dar unificate înăuntrul globului. Una din implicațiile globalizării este juxtapunerea culturală, când ceea ce este adevărat e și fals în același timp. Geografia Inutil… își propune să vorbească despre goliciunea stereotipurilor culturale.

Formația (Geografia Inutil…) lansează L.P.-ul care construiește cultural și are și un B-Side.”

www.streetdelivery.ro

https://www.facebook.com/StreetDelivery

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.