Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Genesis for Life, o inițiativă privată care salvează vieți

0

În iunie 2015, Fundația Genesis Collegiate a organizat un eveniment caritabil pentru a dota secția de terapie intensivă neonatologie de la Spitalul Marie Curie. Prin Genesis for Life, s-au strâns 20.000 de euro, suma necesară achiziționării unui aparat revoluționar de dializă pentru copiii născuți prematur.

Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, împreună cu echipa sa, au realizat atunci o premieră medicală mondială: viața lui Cristian, un bebeluș de câteva luni, a fost salvată prin dializă hepato-renală realizată cu ajutorul acestui aparat, care a putut ajunge în secție datorită eforturilor celor de la Genesis și ale importatorului, încă înainte de a fi achitat integral.

Ioana Necula și dr. Cîrstoveanu

De atunci, aparatul a fost folosit pentru a trata mai multe cazuri complicate care au fost înregistrate la Spitalul Marie Curie, dar și în tragedia din Clubul Colectiv. Doctorul Cătălin Cîrstoveanu nu putea să nu se implice într-un astfel de moment important pentru lumea medicală și a decis să împrumute aparatul de dializă Secției de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală.

”Sunt convinsă că singura șansă de a schimba lucrurile în această lume este educația. Si aici vorbesc și despre asumarea responsabilităților pe care le are fiecare dintre noi ca cetățean al unei țări. Sistemul sanitar din România se confruntă cu probleme importante și nu putem să rămânem indiferenți. Am învățat că schimbarea este și în puterea noastră, că trebuie să ne implicăm și să facem ceea ce depinde de noi pentru a schimba ceva. Atunci când de rezultatul unei anumite inițiative depinde viața a sute, poate chiar mii de copii, nu poți rămâne indiferent.”, a spus Ioana Necula – Președinte și Fondator al Fundației Genesis Collegiate.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, care a reuşit să ridice şi să amenajeze o întreagă secţie cu donaţii de la companii private şi de la oameni simpli, spune: “Rezultatele noastre nu ar fi posibile fără sprijinul dumneavoastră, pentru care vă mulțumim foarte mult.”

Sponsori și parteneri: Altimex, Omniasig, UniCredit Leasing Corporation, Altius, Vavian Pharma, KPMG, Electronic Payment Key Solution, Work Systems, Smart Medical Solutions.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.