”Generozitate prin arte” – Vernisaj caritabil la Galeria Romniceanu

0

Marți, 3 decembrie, la ora 19:30, la Galeria Romniceanu are loc vernisajul expoziției ”Generozitate prin arte”, dedicată acceptării și susținerii copiilor cu nevoi speciale. Galeria Romniceanu se află pe Str. Grigore Romniceanu, nr. 27, sector 5, București.

Lucrările expuse sunt realizate tot de copii, cu vârste între 5 și 16 ani, sub îndrumarea artistei Măriuca Stanciu, care a dorit prin această acțiune să îi învețe pe cei mici despre grijă și atenție față de cei diferiți, despre toleranță și egalitate.

Expoziția cuprinde picturi în ulei, acuarelă și grafică, cu tematici diverse.

Suma strânsă în urma vânzării tablourilor va fi donată asociației Împreună Pas cu Pas, pentru programul ”Împreună la școală” care oferă sprijin specializat copiilor cu nevoi speciale pentru a se integra la școală și a deveni autonomi. Evenimentul marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Sunt așteptați toți cei care apreciază spiritul creativ al celor mici și vor să retrăiască momentele copilăriei, oferindu-le în același timp sprijin copiilor cu nevoi speciale.

Această expoziție a fost gândită ca o lecție despre toleranță și acceptare a celor care nu sunt la fel ca noi. Copiii trebuie să învețe să îi respecte pe cei cu nevoi speciale, să fie buni și să îi ajute. Este o expoziție de la suflet de copil către suflet de copil. În lumea artelor nu mai contează deosebirile dintre oameni, pentru că este o lume a frumosului, a imaginației și a libertății.”, afirmă artista Măriuca Stanciu.

“Ne bucurăm că există astfel de inițiative, de conștientizare a nevoilor copiilor cu diverse forme de tulburări de dezvoltare și că arta ne unește pe toți. Le mulțumim micilor artiști care au realizat lucrările, cu gândul la cei mai puțini norocoși decât ei. Sperăm ca aceste lucrări să fie apreciate de un număr cât mai mare de persoane.”, spune Nicoleta Burlacu, președintele asociației Împreună Pas cu Pas.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/223053187867595/

Afis Generozitate prin arte

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.