Generatia de Aur vs. Echipa Artistilor

0

Genaraţia de Aur şi Echipa Artiştilor, uniţi de Student Sport pe parchetul de la Sala Polivalentă

Generaţia de Aur şi prietenii lui Dan Bittman s-au întâlnit vineri la Sala Polivalentă pentru a juca un meci de fotbal  demonstrativ în cadrul Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, organizat de Asociaţia Student Sport România.

Ultima zi de competiţii nu a fost lipsită de emoţii, orgolii, jocuri frumoase, premieri şi galerii înfocate atât la fotbal, cât şi la baschet 3×3, masculin şi feminin.  La baschet, în sala de sport a Academiei de Studii Economice, coşurile au fost ocupate de studenţii care disputau semifinalele şi finalele. Deşi a ieşit pe locul al treilea, echipa masculină a Politehnicii Bucureşti a ridicat de câteva ori sala în picioare cu aruncări de 2 puncte şi slam dunk-uri. Cu toate acestea, cel mai bun marcator a fost Niculescu Andrei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‚Carol Davila’ şi cea mai bună marcatoare Chituc Andreea de la ASE. Cei care merg mai departe în Turneul Final la masculin sunt echipele Universităţii de Medicină şi Farmacie (locul I) şi Universităţii Bucureşti (locul II). La feminin, echipa Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir (locul I) şi cea a Universităţii Bucureşti  (locul II) se vor întâlni din nou în luna mai, pentru a revendica marele premiu.

În Sala Polivalenta, destul de friguroasă, galeriile au încălzit atmosfera la fotbal, cea mai energică fiind cea a Politehnicii. Semifinalele au ajuns în prelungiri şi chiar la lovituri de departajare, iar finala a ţinut cu sufletul la gură susţinătorii Academiei Tehnice Militare şi ai Politehnicii, cei din urmă fiind fericiţii câştigători. Cel mai bun portar a fost desemnat Negru Nicolae (ASE), cel mai bun golgetter Oprea George (UPB), cel mai bun jucător Militaru Laurenţiu (UPB).  Majoritatea premiilor au fost asigurate de Primăria Municipiului Bucureşti, care a oferit excursii de 7 zile pe litoralul românesc.

Cel mai aştepat moment al serii a fost meciul demonstrativ între Generaţia de Aur şi Echipa Artiştilor, prieteni ai lui Dan Bittman. Generaţia a fost reprezentată de Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Toni Daboş, Florin Constantinovici,  Daniel Prodan, Ionel Ganea, Florin Tene şi Adrian Pigulea, iar artiştii de Edi Petroşel, Marius Baţu, Andrei Duban, Rafael, Victor Yla, Cristi Groza, Mihai Ioneşcu, Vali Sanadoşi şi Romică Ţociu. Belodedici reuşise să adune puncte pe tabelă pentru Generaţie, însă Duban a redus diferenţa şi au fost necesare reprize de prelungire şi chiar lovituri de departajare. Pentru fair play şi pentru a nu dezamăgi suporterii, echipele au terminat la egalitate, scorul fiind de 11-11.

În faţa presei, cei prezenţi au mulţumit celor de la Student Sport pentru curajoasa iniţiativă şi le-au urat succes în următoarele etape din cele mai importante centre universitare, unde se vor strânge cele mai bune echipe universitare la baschet 3×3 şi fotbal. Campionatele Naţionale Universitare sunt organizate de Student Sport România şi se bucură de sprijinul  Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Federaţiei Române de Fotbal şi Federaţiei Române de Baschet. În capitală, coorganizator este Primăria Municipiului Bucureşti şi partener în desfăşurarea evenimentului – Liga Studenţilor Electronişti.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează